Mancare de telina cu piept de pui
Pagina 1 din 1
Mancare de telina cu piept de pui
Mancare de telina cu piept de pui
Ai nevoie de un piept de pui de 300 – 400 g sau 4 copane de pui, o telina de 400 – 500 g, cumparata din market sau din piata de la tarani, o ceapa alba mare, ardei gras feliat si rosii intregi din congelator sau proaspete – cumparate din market, patrunjel verde cumparat din piata sau patrunjel conservat in borcan cu sare grunjoasa, in toamna.Se calesc ardeii, taiati fasii si ceapa taiata solzi, in ulei de floarea soarelui sau in grasime de pasare.Se pune sare si piper, proaspat rasnite, dupa gust. Pentru a nu se prinde de cratita se amesteca cu o lingura de lemn, pana se moaie ceapa si devine sticloasa.Secret ! Cand calesti legume, nu se pune apa, pentru ca legumele contin multa apa si daca le amesteci cu lingura de lemn, in timpul calirii, nu se prind si raman cu toate vitaminele pe care le contin.Pana se calesc legumele, prajesti in untura de pasare sau ulei de floarea soarelui, o bucata zdravana din piept de pui (daca ti-a ramas din puiul intreg pe care l-ai copt cu o zi inainte) sau un piept de pui proaspat, taiat in bucati mai mari.Pui rosiile decojite (rosiile intregi, congelate, se tin 10 secunde sub jet de apa rece si apoi se cojesc usor, iar rosiile proaspete sub jet de apa calduta), taiate felii sau date pe razatoare, peste legumele calite si lasi sa fiarba, cu capacul pus la cratita, la foc potrivit, pana se obtine un sos imbietor, care emana niste miasme de gradina proaspata. Pofticiosii au voie sa guste, muind in sos, cu paine calda. Un deliciu. Cand sosul s-a ingrosat destul, pui telina taiata in bucati mari si amesteci cu lingura de lemn.Telina nu trebuie sa fiarba mult timp, pentru ca se moaie rapid. La foc potrivit, cu capacul pus pe cratita, fierbe 10-15 minute. Incerci cu varful cutitului sa vezi daca este fiarta.Adaugi in mancare pieptul de pui, cald si amesteci cu lingura de lemn. Mai lasi 10 minute sa fiarba toate ingredientele impreuna, pentru a se amesteca miroasele si a imprastia miasmele in toata bucataria. Si ce daca miroase a mancare, de aia are bucataria hota si geam pentru aerisire. Cand percepi gustul si simti in acelasi timp si mirosul mancarii, altfel te comporti. Fericirea gurmandului i se citeste pe chip. Secretul bucatarului ! Daca pieptul a fost facut cu o zi in urma, la cuptor sau pe gratar, nu mai este nevoie sa fiarba impreuna cu mancarea de telina. Se incalzeste doar, la microunde sau in tigaie si se poate servi alaturi de mancarea de telina.Presari patrunjel verde tocat marunt, peste mancarea de telina.Mancarea de telina se serveste calda, cu salata verde sau muraturi taranesti. Un pahar de vin alb demisec este binevenit.
reteta de pe net
Ai nevoie de un piept de pui de 300 – 400 g sau 4 copane de pui, o telina de 400 – 500 g, cumparata din market sau din piata de la tarani, o ceapa alba mare, ardei gras feliat si rosii intregi din congelator sau proaspete – cumparate din market, patrunjel verde cumparat din piata sau patrunjel conservat in borcan cu sare grunjoasa, in toamna.Se calesc ardeii, taiati fasii si ceapa taiata solzi, in ulei de floarea soarelui sau in grasime de pasare.Se pune sare si piper, proaspat rasnite, dupa gust. Pentru a nu se prinde de cratita se amesteca cu o lingura de lemn, pana se moaie ceapa si devine sticloasa.Secret ! Cand calesti legume, nu se pune apa, pentru ca legumele contin multa apa si daca le amesteci cu lingura de lemn, in timpul calirii, nu se prind si raman cu toate vitaminele pe care le contin.Pana se calesc legumele, prajesti in untura de pasare sau ulei de floarea soarelui, o bucata zdravana din piept de pui (daca ti-a ramas din puiul intreg pe care l-ai copt cu o zi inainte) sau un piept de pui proaspat, taiat in bucati mai mari.Pui rosiile decojite (rosiile intregi, congelate, se tin 10 secunde sub jet de apa rece si apoi se cojesc usor, iar rosiile proaspete sub jet de apa calduta), taiate felii sau date pe razatoare, peste legumele calite si lasi sa fiarba, cu capacul pus la cratita, la foc potrivit, pana se obtine un sos imbietor, care emana niste miasme de gradina proaspata. Pofticiosii au voie sa guste, muind in sos, cu paine calda. Un deliciu. Cand sosul s-a ingrosat destul, pui telina taiata in bucati mari si amesteci cu lingura de lemn.Telina nu trebuie sa fiarba mult timp, pentru ca se moaie rapid. La foc potrivit, cu capacul pus pe cratita, fierbe 10-15 minute. Incerci cu varful cutitului sa vezi daca este fiarta.Adaugi in mancare pieptul de pui, cald si amesteci cu lingura de lemn. Mai lasi 10 minute sa fiarba toate ingredientele impreuna, pentru a se amesteca miroasele si a imprastia miasmele in toata bucataria. Si ce daca miroase a mancare, de aia are bucataria hota si geam pentru aerisire. Cand percepi gustul si simti in acelasi timp si mirosul mancarii, altfel te comporti. Fericirea gurmandului i se citeste pe chip. Secretul bucatarului ! Daca pieptul a fost facut cu o zi in urma, la cuptor sau pe gratar, nu mai este nevoie sa fiarba impreuna cu mancarea de telina. Se incalzeste doar, la microunde sau in tigaie si se poate servi alaturi de mancarea de telina.Presari patrunjel verde tocat marunt, peste mancarea de telina.Mancarea de telina se serveste calda, cu salata verde sau muraturi taranesti. Un pahar de vin alb demisec este binevenit.
reteta de pe net
Subiecte similare
» Salata cu telina
» Salată de ţelină "Exotic"
» Salată de ţelină cu ciuperci
» Salată verde cu piept de pui
» Salată Cobb Cu Piept De Pui
» Salată de ţelină "Exotic"
» Salată de ţelină cu ciuperci
» Salată verde cu piept de pui
» Salată Cobb Cu Piept De Pui
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum