Prajină cu Porcarele, la Cuptor
Pagina 1 din 1
Prajină cu Porcarele, la Cuptor
Prajină cu Porcarele, la Cuptor
Se scot carnati si carne de porc, afumate, din untura, de la borcan/ garnita. Se incalzesc intr-o tigaie. Se prajeste si o felie – doua de sunca afumata
.
Se bat cu telul 4-6 oua de gaina, cumparate de la tarani, din piata. Se inglobeaza in oul batut (prin amestecare cu furculita) branza telemea de oaie si cascaval, date pe razatoare. Se pune o lingura zdravana de smantana, cumparata de la ciobani, din piata si 2-3 linguri de lapte dulce, cumparat tot de la ciobani. Se toaca marunt o legatura de marar verde sau marar din cel scos de la sare, din borcan (a se spala sub jet de apa rece, inainte de a se toca marunt), care se amesteca cu ouale si branza. Se toarna “ploaie”, in oul batut amestecat cu branza si marar, 4-5 linguri de malai grisat si se amesteca bine, cu furculita.
Se pun porcarelele intr-un vas de Yena, impreuna cu untura in care au fost tinute si apoi incalzite.
Secret ! Porcarelele se aseaza in vas astfel incat atunci cand vei taia prajina, sa revina fiecarui mesean - carnat, carne si sunca afumata.Se toarna deasupra porcarelelor, amestecul de oua si branza, avand grija sa fie bine amestecate ingredientele, pentru a ingloba si malaiul, care intre timp s-a mai umflat. Se introduce vasul in cuptorul incins, la foc mare
.
Se urmareste coacerea oualor, prin geamul aragazului si cresterea in volum a amestecului. Preparatul este gata cand ingredientele stau sa iasa din tava, fara a fi arse, doar rumenite la suprafata
.
Atentie ! Cand scoti vasul de Yena din cuptor nu uita sa-ti pui manusile de bucatarie, daca nu vrei sa te arzi. Daca a fost prea multa untura in vas, aceasta a iesit la suprafata si exista riscul sa-ti sara pe maini.Prajina se serveste fierbinte, cu o salata din legume (sfecla, cartofi, morcovi, conopida, brocoli, etc. – in ce amestec doresti), facute la vasul cu abur (o sa scriu reteta de salata )
.
Merge de minune o muratura in otet (castraveti, ardei capia sau gogosari). Nici un pahar de vin alb demisec nu strica.
reteta de pe net
Subiecte similare
» Mamaliga cu porcarele, la cuptor, in vasul roman
» Iahnie de fasole boabe, cu porcarele
» Pui la cuptor
» Pulpe de pui la cuptor
» Măr umplut la cuptor
» Iahnie de fasole boabe, cu porcarele
» Pui la cuptor
» Pulpe de pui la cuptor
» Măr umplut la cuptor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum