Cartofi la cuptor
Pagina 1 din 1
Cartofi la cuptor
Cartofi la cuptor
Stomacul trebuie sa se odihneasca si azi. Ca sa ramana totusi “activ” pentru marea incercare gastronomica din noaptea de Anul Nou, incep sa-l pregatesc, cu o reteta rapid de pregatit si destul de usoara.Fierb pe jumatate 5 cartofi mari, din aceia rosii. Ii curat cat sunt calzi si ii las sa se raceasca.Iau o tava termorezistenta, in care pun cartofii taiati in bucati mai mari. Tai si niste ciuperci albe, proaspete, cumparate din market sau congelate (din cele puse cu grija, de toamna, cand le-am cules din padure, le-am oparit/ fiert/ scurs si bagat in pungute de plastic, in congelator). Pun si vreo 3 catei de usturoi, necuratati de coaja. Presar sare, ceva piper macinat proaspat, adaug niste crengute de cimbru. Uneori pun si cateva rondele de ceapa. Stopesc cu niste ulei de masline si omogenizez totul, cu mainile curate (vorba lui Sergiu Nicolaescu).Secret ! Ciupercile inghetate se pun peste cartofi, fara a le lasa sa se dezghete. Reteta este de preferat a se face cu ciuperci proaspete.Bag tava in cuptorul caldut (nu foarte fierbinte, pentru a nu se crapa tava termorezistenta, care nu rezista totusi la socuri teribile, cald-rece sau rece-cald), pentru 30 de minute. Din cand in cand, amestec usor sa nu rup cartofii, pana se rumenesc cartofii pe toate partile.Atentie ! Nu uita sa manevrezi tava cu manusi de bucatarie. Altfel risti sa nu poti ridica paharul de sarbatorile care se apropie.Cartofii se servesc fierbinti, cu patrunjel verde, taiat fin, presarat peste cartofi. Poti sa presari niste cascaval ras sau/ si smantana (nu este indicat, in ajun de mari “batalii culinare”). Merge un sprit de vin alb dulceag, usor, ca sa reobisnuiesti stomacul inainte de marea incercare.Doar daca mananci cu post, vei ezita sa folosesti cartofii drept garnitura la o friptura inabusita de vita, porc sau ambele.
reteta de pe net
Stomacul trebuie sa se odihneasca si azi. Ca sa ramana totusi “activ” pentru marea incercare gastronomica din noaptea de Anul Nou, incep sa-l pregatesc, cu o reteta rapid de pregatit si destul de usoara.Fierb pe jumatate 5 cartofi mari, din aceia rosii. Ii curat cat sunt calzi si ii las sa se raceasca.Iau o tava termorezistenta, in care pun cartofii taiati in bucati mai mari. Tai si niste ciuperci albe, proaspete, cumparate din market sau congelate (din cele puse cu grija, de toamna, cand le-am cules din padure, le-am oparit/ fiert/ scurs si bagat in pungute de plastic, in congelator). Pun si vreo 3 catei de usturoi, necuratati de coaja. Presar sare, ceva piper macinat proaspat, adaug niste crengute de cimbru. Uneori pun si cateva rondele de ceapa. Stopesc cu niste ulei de masline si omogenizez totul, cu mainile curate (vorba lui Sergiu Nicolaescu).Secret ! Ciupercile inghetate se pun peste cartofi, fara a le lasa sa se dezghete. Reteta este de preferat a se face cu ciuperci proaspete.Bag tava in cuptorul caldut (nu foarte fierbinte, pentru a nu se crapa tava termorezistenta, care nu rezista totusi la socuri teribile, cald-rece sau rece-cald), pentru 30 de minute. Din cand in cand, amestec usor sa nu rup cartofii, pana se rumenesc cartofii pe toate partile.Atentie ! Nu uita sa manevrezi tava cu manusi de bucatarie. Altfel risti sa nu poti ridica paharul de sarbatorile care se apropie.Cartofii se servesc fierbinti, cu patrunjel verde, taiat fin, presarat peste cartofi. Poti sa presari niste cascaval ras sau/ si smantana (nu este indicat, in ajun de mari “batalii culinare”). Merge un sprit de vin alb dulceag, usor, ca sa reobisnuiesti stomacul inainte de marea incercare.Doar daca mananci cu post, vei ezita sa folosesti cartofii drept garnitura la o friptura inabusita de vita, porc sau ambele.
reteta de pe net
Subiecte similare
» Cartofi Țărănești cu afumătură - La cuptor
» Scrumbie de Dunare, cu cartofi si ciuperci, la cuptor
» Pui la cuptor
» Măr umplut la cuptor
» Legume la cuptor
» Scrumbie de Dunare, cu cartofi si ciuperci, la cuptor
» Pui la cuptor
» Măr umplut la cuptor
» Legume la cuptor
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum