Desert ca la mama acasa
Pagina 1 din 1
Desert ca la mama acasa
Nu ti-e pofta de-o inghetata adevarata, fara
aditivi, conservanti, E-uri si alte ingrediente moderne? Una gustoasa si
delicioasa, ca-n vremurile in care erai de-o schioapa? stim noi reteta !
Fii gata sa savurezi cea mai pufoasa si racoritoare inghetata,
preparata chiar de manutele tale!
Inghetata de cacao
Ingrediente:
1 litru lapte 300 g zahar 4-5 linguri de cacao 5 oua 2-3 linguri de faina 50 g de unt 200 g frisca, esenta de rom sau vanilie
Mod de preparare:
Incalzeste bine o cana de lapte, iar restul pune-l la fiert cu jumatate
din cantitatea de zahar. Cealalta jumatate foloseste-o ca sa freci
galbenusurile spuma. Peste acest amestec adauga apoi faina, lingurile de
cacao si cana de lapte fierbinte. Cand s-a fiert laptele, da oala de pe
foc si toarna compozitia obtinuta, amestecand bine. Apoi pune iar oala
la foc mic, ai grija sa nu dea in clocot si amesteca in continuu pana
cand capata consistenta smantanii. |n acel moment ia vasul de pe foc si
adauga untul, amestecand energic. Dupa ce se raceste complet, adauga
frisca si esentele. Se lasa la congelator
si se poate servi presarata cu nuci, alune sau migdale maruntite ori cu fulgi de ciocolata.
benessere.ro
aditivi, conservanti, E-uri si alte ingrediente moderne? Una gustoasa si
delicioasa, ca-n vremurile in care erai de-o schioapa? stim noi reteta !
Fii gata sa savurezi cea mai pufoasa si racoritoare inghetata,
preparata chiar de manutele tale!
Inghetata de cacao
Ingrediente:
1 litru lapte 300 g zahar 4-5 linguri de cacao 5 oua 2-3 linguri de faina 50 g de unt 200 g frisca, esenta de rom sau vanilie
Mod de preparare:
Incalzeste bine o cana de lapte, iar restul pune-l la fiert cu jumatate
din cantitatea de zahar. Cealalta jumatate foloseste-o ca sa freci
galbenusurile spuma. Peste acest amestec adauga apoi faina, lingurile de
cacao si cana de lapte fierbinte. Cand s-a fiert laptele, da oala de pe
foc si toarna compozitia obtinuta, amestecand bine. Apoi pune iar oala
la foc mic, ai grija sa nu dea in clocot si amesteca in continuu pana
cand capata consistenta smantanii. |n acel moment ia vasul de pe foc si
adauga untul, amestecand energic. Dupa ce se raceste complet, adauga
frisca si esentele. Se lasa la congelator
si se poate servi presarata cu nuci, alune sau migdale maruntite ori cu fulgi de ciocolata.
benessere.ro
Subiecte similare
» Langoşul ca la mama acasă
» Cârnăciori de pui făcuți acasă
» PLESCAVIŢA CA LA MAMA EI
» Desert de primavara
» Desert anti-canicula
» Cârnăciori de pui făcuți acasă
» PLESCAVIŢA CA LA MAMA EI
» Desert de primavara
» Desert anti-canicula
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum