Bucatarie mediteraneeana
Pagina 1 din 1
Bucatarie mediteraneeana
Faimoasa in toata lumea, dieta mediteraneeana e
pe cat de sanatoasa, tot pe atat de savuroasa! Daca n-ai mai gatit
nicio reteta spaniola, e momentul sa faci cunostinta cu gastronomia
iberica! Te vei indragosti pe viata!
Pui cu lamaie
Ingrediente:
un pui
doua lamai
ulei de masline
extravirgino
capatana de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Se usuca puiul cu un servetel de hartie si se freaca cu sare si piper,
iar apoi se lasa o ora la frigider, intr-o folie de plastic. Apoi se
face un amestec din cinci linguri de ulei de masline, zeama de la
jumatate de lamaie si putina sare. Separat, se fierbe o lamaie cu o
capatana de usturoi, dar nu mai mult de 10 minute. Se freaca din nou
puiul cu amestecul de ulei si lamaie, si pe exterior, si pe interior.
Apoi se pun
in interiorul puiului cativa catei de usturoi fierti, striviti
usor, si lamaia fiarta, intepata in cateva locuri. Se inchide puiul cu o
scobitoare si se lasa la cuptor, la 190 de grade, intr-o
tava mare. Inainte sa fie gata, se stropeste cu ulei de masline si se presara rozmarin peste el.
benessere.ro
pe cat de sanatoasa, tot pe atat de savuroasa! Daca n-ai mai gatit
nicio reteta spaniola, e momentul sa faci cunostinta cu gastronomia
iberica! Te vei indragosti pe viata!
Pui cu lamaie
Ingrediente:
un pui
doua lamai
ulei de masline
extravirgino
capatana de usturoi
sare
piper
Mod de preparare:
Se usuca puiul cu un servetel de hartie si se freaca cu sare si piper,
iar apoi se lasa o ora la frigider, intr-o folie de plastic. Apoi se
face un amestec din cinci linguri de ulei de masline, zeama de la
jumatate de lamaie si putina sare. Separat, se fierbe o lamaie cu o
capatana de usturoi, dar nu mai mult de 10 minute. Se freaca din nou
puiul cu amestecul de ulei si lamaie, si pe exterior, si pe interior.
Apoi se pun
in interiorul puiului cativa catei de usturoi fierti, striviti
usor, si lamaia fiarta, intepata in cateva locuri. Se inchide puiul cu o
scobitoare si se lasa la cuptor, la 190 de grade, intr-o
tava mare. Inainte sa fie gata, se stropeste cu ulei de masline si se presara rozmarin peste el.
benessere.ro
Subiecte similare
» Masuri in bucatarie
» Cozonac de Casă - cu Mixer de Bucătărie
» Ustensile de Bucatarie Gratar de Aragaz
» ICRE DE ȘTIUCĂ BĂTUTE LA MIXERUL DE BUCĂTĂRIE
» Cozonac de Casă - cu Mixer de Bucătărie
» Ustensile de Bucatarie Gratar de Aragaz
» ICRE DE ȘTIUCĂ BĂTUTE LA MIXERUL DE BUCĂTĂRIE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum