Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Alta Musaca de cartofi

In jos

Alta Musaca de cartofi Empty Alta Musaca de cartofi

Mesaj  AgendaCulinara Lun 25 Iul 2011, 19:39

Alta Musaca de cartofi IMG_8058_1-300x225

Desi nu e cea mai sanatoasa reteta si e departe de a castiga titlul de cea mai dietetica reteta, este al naibii de gustoasa!

Avem nevoie de: 1 kg de cartofi, 300 g piept de pui tocat, 2 cepe
potrivite, 3 linguri smantana, 3 oua, 250 ml suc de rosii, o legatura de
patrunjel, sare, piper, putin cascaval pentru ras pe deasupra la final
si 25 g unt pentru uns tava.

Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se rumenesc usor in ulei incins. Trebuie sa fie doar pe jumatate facuti.

Alta Musaca de cartofi IMG_8024_1-300x225

In uleiul care ramane de la cartofi adaugam ceapa taiata potivit si o calim putin 2-3 minute.

Alta Musaca de cartofi IMG_8029_1-300x225

Adaugam si carnea tocata si mai tinem pe foc 5 minute. Lasam la racit
si cand e aproape rece adaugam patrunjelul taiat marunt, sarea si
piperul dupa gust.

Alta Musaca de cartofi IMG_8030_1-300x225

Ungem tava cu unt si incepem sa asezam straturile de musaca. Mie
musacaua imi place sa o pun intr-o tava din ceramica ca sa se distribuie
caldura uniform si astfel gustul final sa fie desavarsit.

Alta Musaca de cartofi IMG_8032_1-300x225

Mai intai punem un strat de rondele de cartofi (folosim jumatate din rondele acum si jumatate la ultimul strat).

Alta Musaca de cartofi IMG_8034_1-300x225

Dupa cartofi urmeaza amestecul de carne si verdeata.

Alta Musaca de cartofi IMG_8037_1-300x225

Acoperim totul cu un sos preparat din cele 3 oua, sucul de rosii,
smantana, sare si piper. Avem grija sa punem doar jumatate din sos acum,
iar restul la final.

Alta Musaca de cartofi IMG_8040_1-300x225

Punem si ultimul strat de cartofi.

Alta Musaca de cartofi IMG_8043_1-300x225

Acoperim musacaua de cartofi cu sosul ramas.

Alta Musaca de cartofi IMG_8046_1-300x225

Punem tava cu musaca la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 220 grade Celsius.

Alta Musaca de cartofi IMG_8047_1-300x225

Cand musacaua e rumenita este momentul sa punem deasupra cascavalul ras, dupa care o mai introducem in cuptor maxim 2-3 minute.

Alta Musaca de cartofi IMG_8052_1-300x225

Finalul este apetisant mai ales daca aruncati razlet pe deasupra cateva frunze de patrunjel.

Alta Musaca de cartofi IMG_8059_1-300x225

Sa o savurati sanatosi!


sursa:in-familie.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum