Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Prăjitură delicioasă cu brânză și smântâna

In jos

Prăjitură delicioasă cu brânză și smântâna  Empty Prăjitură delicioasă cu brânză și smântâna

Mesaj  AgendaCulinara Lun 08 Apr 2013, 11:42

Prăjitură delicioasă cu brânză și smântâna


Prăjitură delicioasă cu brânză și smântâna  Prajitura-delicioasa-cu-branza-si-smantana-800x600-26701

Ingrediente


Blat alb: 4 oua, 120 g zahar, 100 g faina, 30 ml ulei, o lingurita praf de copt, un praf de sare, esenta de vanilie

Blat cacao: 4 oua, 120 g zahar, 75 g faina, 30 g cacao, esenta, un praf de sare, o lingurita praf de copt


Crema de branza si smantana: 500 g smantana, 400 g branza de vaci (Fagaras),100 g zahar pudra aromat, 2-3 plicuri zahar vanilat, 2 pliculete de gelatina

Glazura: 200 g zahar pudra, 100 g ciocolata de menaj, o lingura miere lichida, 100 g miez de nuca prajit si maruntit



Mod de preparare


1. Se prepara cele doua blaturi mixand
albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se
intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta
si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu
faina si praful de copt si cacaoa).

Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau
la copt cca.20 de minute la foc potrivit. Se desprind de hartie dupa ce
s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.

2. Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi
adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara
a o fierbe), turnata in fir subtire.

3. Se aseaza intr-o tava putin mai inalta blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana, se aseaza deasupra blatul alb, presand usor cu mana.

Deasupra se glazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu
zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a
aragazului.

Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.



Mod de servire

Prajitura delicioasa cu branza si smantana se lasa la frigider cel putin 2 ore, apoi se taie in forma dorita.

Reteta de prajitura cu smantana a fost propusa de ani67 pe forum culinar.
Sursa:culinar.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum