Ciorbă de salată verde
Pagina 1 din 1
Ciorbă de salată verde
Ciorbă de salată verde
Ingrediente :
5-6 salate verzi potrivite
200ml lapte prins
100gr slanina afumata
100gr carnat afumat
1 ceapa mica si una mare
1 lingurita de boia
2 linguri de untdelemn
500ml zer de la branza de vaci
4 oua
100ml smantana
1 capatana mica de usturoi
1 morcov
Marar ,leustean si patrunjel
25gr faina
Sare
Mod de preparare :
Salata se spala foarte bine si se taie marunt
Carnatul se taie si el marunt
Se rade ceapa mare si morcovul
Se pun la fiert toate pe foc mic in 2 litrii de apa clocotina
Ceapa mica se curate si se rade
Faina se rumeneste intr-o cratita la foc mic amestecand mereu
Se ia de pe foc , se amesteca cu untdelemnul si ceapa mica rasa, pana devine un sos subtire
Slanina se taie in feli cat mai marunte si se pune la prajit intr-o tigaie
Dupa ce s-a rumenit se scoate intr-o farfurioara
Se iau 3 oua si se bat energic
Se
pun la prajit in grasimea lasata de slanina, omleta trebuid sa fie bine
rumenita pe ambele parti dupa care se taie in patratele
Se ia usturoiul si se piseaza bine si se amesteca cu boia
Dupa
ce a fiert ciorba ( dupa aproximativ 45 minute ) se pune faina cu ceapa
, untdelemnul , slanina prajita , omleta, paprika cu usturoi,
amestecandu-se de cateva ori pana se omogenizeaza
Ciorba se mai pune la fiert pentru inca 15 minute, timp in care se bate oul cu smantana, laptele acru si zerul
Se toaca verdeata si se adauga la final in ciorba
Se pune sare dupa gust
Ingrediente :
5-6 salate verzi potrivite
200ml lapte prins
100gr slanina afumata
100gr carnat afumat
1 ceapa mica si una mare
1 lingurita de boia
2 linguri de untdelemn
500ml zer de la branza de vaci
4 oua
100ml smantana
1 capatana mica de usturoi
1 morcov
Marar ,leustean si patrunjel
25gr faina
Sare
Mod de preparare :
Salata se spala foarte bine si se taie marunt
Carnatul se taie si el marunt
Se rade ceapa mare si morcovul
Se pun la fiert toate pe foc mic in 2 litrii de apa clocotina
Ceapa mica se curate si se rade
Faina se rumeneste intr-o cratita la foc mic amestecand mereu
Se ia de pe foc , se amesteca cu untdelemnul si ceapa mica rasa, pana devine un sos subtire
Slanina se taie in feli cat mai marunte si se pune la prajit intr-o tigaie
Dupa ce s-a rumenit se scoate intr-o farfurioara
Se iau 3 oua si se bat energic
Se
pun la prajit in grasimea lasata de slanina, omleta trebuid sa fie bine
rumenita pe ambele parti dupa care se taie in patratele
Se ia usturoiul si se piseaza bine si se amesteca cu boia
Dupa
ce a fiert ciorba ( dupa aproximativ 45 minute ) se pune faina cu ceapa
, untdelemnul , slanina prajita , omleta, paprika cu usturoi,
amestecandu-se de cateva ori pana se omogenizeaza
Ciorba se mai pune la fiert pentru inca 15 minute, timp in care se bate oul cu smantana, laptele acru si zerul
Se toaca verdeata si se adauga la final in ciorba
Se pune sare dupa gust
Subiecte similare
» Ciorbă de lobodă, leurdă și salată verde, cu ou și smântâna
» Salată de fasole verde
» Salată verde cu piept de pui
» Salată verde cu smântână
» Salata de fasole verde
» Salată de fasole verde
» Salată verde cu piept de pui
» Salată verde cu smântână
» Salata de fasole verde
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum