Ciorbă de lobodă, leurdă și salată verde, cu ou și smântâna
Pagina 1 din 1
Ciorbă de lobodă, leurdă și salată verde, cu ou și smântâna
Ciorbă de lobodă, leurdă și salată verde, cu ou și smântâna
Verdeturi de toate felurile te indeamna sa le pui in cosul de
cumparaturi, sa mai omiti carnea din meniul zilnic si sa pregatesti
retete simple, la iuteala, care pe langa faptul ca sunt deosebit de
gustoase, sunt si sanatoase.
Exista un secret ! Ciobele si supele crema care au
la baza verdeturi, se pregatesc in cantitati mici care sa fie consumate
la o masa de pranz, cel mult si seara. Verdeturile preparate se oxideaza
in timp si dau un gust de cocleala, “framanta” stomacul care o ia razna
si stapanul nu mai stie ce are, de nu se simte confortabil.
Tine de medicina naturista ! Strabunii nostri
opareau verdeturile (loboda, spanac, salata, stevie, stir, frunze de
sfecla, etc.) inainte de a le pune in ciorbe sau mancaruri. Astfel, mare
parte din mineralele continute ramaneau in apa fiarta, care se arunca
sau in cel mai fericit caz se utiliza dupa racire la udatul florilor. Am
invatat sa folosesc verdeturile neoparite, doar calite o data cu
legumele. Se simte in gustul mai bogat al preparatelor si in vigoare,
dupa ce consumi in preparate, verdeturile neoparite in prealabil.
Ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Ingrediente de trebuinta in reteta:
loboda, salata
verde, leurda, radacinoase (morcov, telina, pastarnac, patrunjel), ceapa
uscata, smantana, oua de gaina, untura de pasare, sare grunjoasa, piper
boabe, patrunjel si leustean verde, zeama de lamaie.
Radacinoase si ceapa uscata se dau pe razatoarea mare sau se toaca marunt cu un cutit bine ascutit. Se calesc intr-o cratita in untura de pasare
Legume date pe razatoare care se calesc in untura de pasare pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinat. Se
amesteca cu o lingura de lemn pentru omogenizarea legumelor calite cat
sa se moaie usor.
Verdeturile proaspete se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita.
Verdeata spalata si lasata la scurs, pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
In cratita cu legume calite, se adauga loboda si se caleste cateva minute.
Calire loboda impreuna cu legumele pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Se adauga si salata verde, rupta in bucati si se mai caleste cateva minute.
Calire salata verde impreuna cu loboda si radacinoase pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Se amesteca cu o lingura de lemn pentru omogenizarea si calirea in continuare a amestecului de verdeturi si radacinoase.
Leurda rupta/ taiata in bucati se adauga peste verdeturile si
legumele calite. Se amesteca cu lingura de lemn pentru omogenizare. Se
adauga in cratita, apa fiarta si se lasa ciorba sa fiarba in clocot, la
foc potrivit, 15-20 de minute, pana ce legumele si verdeturile se moaie
suficient pentru a putea fi consumate.
Ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana lasata la fiert, la foc potrivit.
Se pregateste ingredientul secret pentru ciorba !
Secretul acestei ciorbe trebuie bine pastrat. Ouale de gaina, smantana, zeama
proaspata de lamaie sunt de calitate deosebita. Ouale sunt cumparate de
la precupete din piata, iar smantana grasa de la ciobani. Zeama de
lamaie este proaspat stoarsa. Sarea grunjoasa este romaneasca, nu
chinezeasca sau ucrainieana. Piperul boabe se macina proaspat.
Oua de gaina, smantana grasa, zeama de lamaie, sare grunjoasa si piper
boabe proaspat macinat pentru dres ciorba de loboda, leurda si salata
verde cu ou si smantana.
Ingredientele se bat cu o furculita sau cu telul pana se obtine un amestec omogen.
Oua si smantana, batute cu telul pentru dres ciorba de loboda, leurda si salata verde cu ou si smantana.
Se adauga patrunjel si leustean verde, tocat marunt, in oul batut cu smantana.
Ciorba data in fiert este pregatita pentru marea incercare, dresul ei
pentru un gust deosebit. Se opreste focul. Cu polonicul se ia din
ciorba si se adauga peste amestecul omogen de oua si smantana. Se
amesteca bine cu telul.
Amestecul bine omogenizat se adauga treptat in ciorba fierbinte,
amestecand in continuu cu polonicul in ciorba pentru omogenizare. Se
pune capacul pe oala si se lasa la macerat 10 minute, pentru
omogenizarea gusturilor.
Amestecare ou batut cu smantana in ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Daca iti plac zdrentele !
Daca uiti sa opresti focul sau nu amesteci bine cu polonicul, amestecul de ou si smantana se
zdrentuieste, iar ciorba nu este omogena.
La pranz, ciorba se serveste calda, cu mamaliga rece si ardei iute. Un paharel de tuica de pruna sporeste apetitul mesenilor.
Ardei iute si mamaliga rece pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Seara merge de minune o ciorba rece.
Verdeturi de toate felurile te indeamna sa le pui in cosul de
cumparaturi, sa mai omiti carnea din meniul zilnic si sa pregatesti
retete simple, la iuteala, care pe langa faptul ca sunt deosebit de
gustoase, sunt si sanatoase.
Exista un secret ! Ciobele si supele crema care au
la baza verdeturi, se pregatesc in cantitati mici care sa fie consumate
la o masa de pranz, cel mult si seara. Verdeturile preparate se oxideaza
in timp si dau un gust de cocleala, “framanta” stomacul care o ia razna
si stapanul nu mai stie ce are, de nu se simte confortabil.
Tine de medicina naturista ! Strabunii nostri
opareau verdeturile (loboda, spanac, salata, stevie, stir, frunze de
sfecla, etc.) inainte de a le pune in ciorbe sau mancaruri. Astfel, mare
parte din mineralele continute ramaneau in apa fiarta, care se arunca
sau in cel mai fericit caz se utiliza dupa racire la udatul florilor. Am
invatat sa folosesc verdeturile neoparite, doar calite o data cu
legumele. Se simte in gustul mai bogat al preparatelor si in vigoare,
dupa ce consumi in preparate, verdeturile neoparite in prealabil.
Ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Ingrediente de trebuinta in reteta:
loboda, salata
verde, leurda, radacinoase (morcov, telina, pastarnac, patrunjel), ceapa
uscata, smantana, oua de gaina, untura de pasare, sare grunjoasa, piper
boabe, patrunjel si leustean verde, zeama de lamaie.
Radacinoase si ceapa uscata se dau pe razatoarea mare sau se toaca marunt cu un cutit bine ascutit. Se calesc intr-o cratita in untura de pasare
Legume date pe razatoare care se calesc in untura de pasare pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinat. Se
amesteca cu o lingura de lemn pentru omogenizarea legumelor calite cat
sa se moaie usor.
Verdeturile proaspete se spala bine sub jet de apa rece si se lasa la scurs intr-o sita.
Verdeata spalata si lasata la scurs, pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
In cratita cu legume calite, se adauga loboda si se caleste cateva minute.
Calire loboda impreuna cu legumele pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Se adauga si salata verde, rupta in bucati si se mai caleste cateva minute.
Calire salata verde impreuna cu loboda si radacinoase pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Se amesteca cu o lingura de lemn pentru omogenizarea si calirea in continuare a amestecului de verdeturi si radacinoase.
Leurda rupta/ taiata in bucati se adauga peste verdeturile si
legumele calite. Se amesteca cu lingura de lemn pentru omogenizare. Se
adauga in cratita, apa fiarta si se lasa ciorba sa fiarba in clocot, la
foc potrivit, 15-20 de minute, pana ce legumele si verdeturile se moaie
suficient pentru a putea fi consumate.
Ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana lasata la fiert, la foc potrivit.
Se pregateste ingredientul secret pentru ciorba !
Secretul acestei ciorbe trebuie bine pastrat. Ouale de gaina, smantana, zeama
proaspata de lamaie sunt de calitate deosebita. Ouale sunt cumparate de
la precupete din piata, iar smantana grasa de la ciobani. Zeama de
lamaie este proaspat stoarsa. Sarea grunjoasa este romaneasca, nu
chinezeasca sau ucrainieana. Piperul boabe se macina proaspat.
Oua de gaina, smantana grasa, zeama de lamaie, sare grunjoasa si piper
boabe proaspat macinat pentru dres ciorba de loboda, leurda si salata
verde cu ou si smantana.
Ingredientele se bat cu o furculita sau cu telul pana se obtine un amestec omogen.
Oua si smantana, batute cu telul pentru dres ciorba de loboda, leurda si salata verde cu ou si smantana.
Se adauga patrunjel si leustean verde, tocat marunt, in oul batut cu smantana.
Ciorba data in fiert este pregatita pentru marea incercare, dresul ei
pentru un gust deosebit. Se opreste focul. Cu polonicul se ia din
ciorba si se adauga peste amestecul omogen de oua si smantana. Se
amesteca bine cu telul.
Amestecul bine omogenizat se adauga treptat in ciorba fierbinte,
amestecand in continuu cu polonicul in ciorba pentru omogenizare. Se
pune capacul pe oala si se lasa la macerat 10 minute, pentru
omogenizarea gusturilor.
Amestecare ou batut cu smantana in ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Daca iti plac zdrentele !
Daca uiti sa opresti focul sau nu amesteci bine cu polonicul, amestecul de ou si smantana se
zdrentuieste, iar ciorba nu este omogena.
La pranz, ciorba se serveste calda, cu mamaliga rece si ardei iute. Un paharel de tuica de pruna sporeste apetitul mesenilor.
Ardei iute si mamaliga rece pentru ciorba de loboda, leurda si salata verde, cu ou si smantana.
Seara merge de minune o ciorba rece.
Subiecte similare
» Salată verde cu smântână
» Ciorbă de salată verde
» Ciorbă de lobodă si macriș
» Fasole verde cu smântâna
» Ciorbe de Miel
» Ciorbă de salată verde
» Ciorbă de lobodă si macriș
» Fasole verde cu smântâna
» Ciorbe de Miel
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum