Spanac de Sighișoara
Pagina 1 din 1
Spanac de Sighișoara
Spanac de Sighișoara
• 1 kg de spanac
• 200g orez
• 1 pahar cu smantana
• Sare si piper dupa gust
• 2 linguri de untura
• 1 pahar cu lapte
• 1 lingura de marar
• 1 lingura de faina
• Se curata spanacul bine, se opareste in apa cu sare si se strecoara
• Se pune la incins o lingura de untura in care se pune la calit orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba
• Spanacul se toaca si se caleste in untura care a ramas
• Faina se desface in lapte
• Se toaca mararul
• Se amesteca toate peste spanac : lapte, sare, piper, marar si se lasa pe foc un sfert de ora
• Se pune orezul calit peste spanac si se da la cuptorul incins pentru inca 15 minute
Se poate servi impreuna cu snitel de cuperci, sos de castraveciori acri cu
marar si smantana si un pahar cu vin alb sec -- Feteasca Regala.
• 1 kg de spanac
• 200g orez
• 1 pahar cu smantana
• Sare si piper dupa gust
• 2 linguri de untura
• 1 pahar cu lapte
• 1 lingura de marar
• 1 lingura de faina
• Se curata spanacul bine, se opareste in apa cu sare si se strecoara
• Se pune la incins o lingura de untura in care se pune la calit orezul, se stinge cu 2 cani de apa si se lasa sa fiarba
• Spanacul se toaca si se caleste in untura care a ramas
• Faina se desface in lapte
• Se toaca mararul
• Se amesteca toate peste spanac : lapte, sare, piper, marar si se lasa pe foc un sfert de ora
• Se pune orezul calit peste spanac si se da la cuptorul incins pentru inca 15 minute
Se poate servi impreuna cu snitel de cuperci, sos de castraveciori acri cu
marar si smantana si un pahar cu vin alb sec -- Feteasca Regala.
Subiecte similare
» Preparate din Carne de Miel
» Spanac cu Ciuperci
» Reteta de Post Spanac cu Orez
» Ruladă cu Carne de Vită şi Spanac
» Spanac cu Ciuperci
» Reteta de Post Spanac cu Orez
» Ruladă cu Carne de Vită şi Spanac
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum