TĂIEREA ȘI SÂNGERAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
TĂIEREA ȘI SÂNGERAREA PORCULUI
Dupa ce porcul a fost asomat cum scrie la carte, vom trece la urmatoarea parte a operatiunii : cu ajutorul unui cutit cu lama lunga de minim 20 de centimetri vom efectua taierea si sangerarea.
Cutitul va fi infipt in gat , langa laringe (gatita), si va fi manuit cam un lat de palma in asa fel incat sa fie sectionate toate venele si arterele vitale din zona gatului ,fara insa ca orificiul de intrare sa fie largit.
In unele zone porcul este injunghiat direct in inima.
Injunghierea in inima are neajunsul ca animalul nu se va scurge cum trebuie de sange, iar carnea imbibata cu sange ( o stie oricine ) se strica repede daca nu este refrigerata rapid.
Acesta este principalul motiv pentru ca taierea porcului sa se faca la gat; in acest mod inima continua sa bata inca 2-3 minute si sa elimine cea mai mare parte a sangelui din tesuturi.
Este recomandabil ca cei prea slabi de fire sa nu participe la aceasta activitate.
In popor se spune ca porcul isi da duhul mult mai greu , daca este privit de un om milos.
Tocmai de aceea femeile nu sunt bine venite la aceasta indeletnicire.
Dupa aproximativ 5-10 minute , putem considera ca s-a scurs suficient sange si vom trece la pasul urmator.
SURSA:taiereaporcului.ro
Cutitul va fi infipt in gat , langa laringe (gatita), si va fi manuit cam un lat de palma in asa fel incat sa fie sectionate toate venele si arterele vitale din zona gatului ,fara insa ca orificiul de intrare sa fie largit.
In unele zone porcul este injunghiat direct in inima.
Injunghierea in inima are neajunsul ca animalul nu se va scurge cum trebuie de sange, iar carnea imbibata cu sange ( o stie oricine ) se strica repede daca nu este refrigerata rapid.
Acesta este principalul motiv pentru ca taierea porcului sa se faca la gat; in acest mod inima continua sa bata inca 2-3 minute si sa elimine cea mai mare parte a sangelui din tesuturi.
Este recomandabil ca cei prea slabi de fire sa nu participe la aceasta activitate.
In popor se spune ca porcul isi da duhul mult mai greu , daca este privit de un om milos.
Tocmai de aceea femeile nu sunt bine venite la aceasta indeletnicire.
Dupa aproximativ 5-10 minute , putem considera ca s-a scurs suficient sange si vom trece la pasul urmator.
SURSA:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TOALETAREA PORCULUI
» TRANȘAREA PORCULUI
» EVISCERAREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TOALETAREA PORCULUI
» TRANȘAREA PORCULUI
» EVISCERAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum