Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

TĂIEREA ȘI SÂNGERAREA PORCULUI

In jos

TĂIEREA ȘI SÂNGERAREA PORCULUI Empty TĂIEREA ȘI SÂNGERAREA PORCULUI

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 09:38

Dupa ce porcul a fost asomat cum scrie la carte, vom trece la urmatoarea parte a operatiunii : cu ajutorul unui cutit cu lama lunga de minim 20 de centimetri vom efectua taierea si sangerarea.

Cutitul va fi infipt in gat , langa laringe (gatita), si va fi manuit cam un lat de palma in asa fel incat sa fie sectionate toate venele si arterele vitale din zona gatului ,fara insa ca orificiul de intrare sa fie largit.

TĂIEREA ȘI SÂNGERAREA PORCULUI 21

In unele zone porcul este injunghiat direct in inima.

Injunghierea in inima are neajunsul ca animalul nu se va scurge cum trebuie de sange, iar carnea imbibata cu sange ( o stie oricine ) se strica repede daca nu este refrigerata rapid.

Acesta este principalul motiv pentru ca taierea porcului sa se faca la gat; in acest mod inima continua sa bata inca 2-3 minute si sa elimine cea mai mare parte a sangelui din tesuturi.

Este recomandabil ca cei prea slabi de fire sa nu participe la aceasta activitate.

In popor se spune ca porcul isi da duhul mult mai greu , daca este privit de un om milos.

Tocmai de aceea femeile nu sunt bine venite la aceasta indeletnicire.

Dupa aproximativ 5-10 minute , putem considera ca s-a scurs suficient sange si vom trece la pasul urmator.
SURSA:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum