TOALETAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
TOALETAREA PORCULUI
Aici metodele difera in functie de arealul geografic in care locuieste proprietarul porcului.
In unele zone (Muntenia, Ardeal si o parte din Moldova )porcul va fi acoperit cu paie si i se va da foc pentru a i se indeparta parul.
Dupa ce este parlit astfel, va fi stropit cu apa (sau se va arunca peste el zapada) apoi va fi acoperit cu un strat gros de paie si lasat asa jumatate de ora in vederea fragezirii soriciului.
In alte zone (Bucovina de exemplu) indepartarea parului se efectueaza cu ajutorul apei fierbinti. Aceasta metoda este preferata mea.
Astfel, porcul va fi asezat culcat pe burta intr-o covata de lemn si udat temeinic cu 6-7 galeti de apa clocotita pentru a i se opari pielea si a i se smulge parul mai usor ( soricul cu par nu prea are gust bun ).
SURSA:taiereaporcului.ro
In unele zone (Muntenia, Ardeal si o parte din Moldova )porcul va fi acoperit cu paie si i se va da foc pentru a i se indeparta parul.
Dupa ce este parlit astfel, va fi stropit cu apa (sau se va arunca peste el zapada) apoi va fi acoperit cu un strat gros de paie si lasat asa jumatate de ora in vederea fragezirii soriciului.
In alte zone (Bucovina de exemplu) indepartarea parului se efectueaza cu ajutorul apei fierbinti. Aceasta metoda este preferata mea.
Astfel, porcul va fi asezat culcat pe burta intr-o covata de lemn si udat temeinic cu 6-7 galeti de apa clocotita pentru a i se opari pielea si a i se smulge parul mai usor ( soricul cu par nu prea are gust bun ).
SURSA:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» EVISCERAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TRANȘAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TRANȘAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum