Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

TOALETAREA PORCULUI

In jos

TOALETAREA PORCULUI Empty TOALETAREA PORCULUI

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 09:43

Aici metodele difera in functie de arealul geografic in care locuieste proprietarul porcului.

In unele zone (Muntenia, Ardeal si o parte din Moldova )porcul va fi acoperit cu paie si i se va da foc pentru a i se indeparta parul.

TOALETAREA PORCULUI 01 TOALETAREA PORCULUI 03 TOALETAREA PORCULUI 02

Dupa ce este parlit astfel, va fi stropit cu apa (sau se va arunca peste el zapada) apoi va fi acoperit cu un strat gros de paie si lasat asa jumatate de ora in vederea fragezirii soriciului.

In alte zone (Bucovina de exemplu) indepartarea parului se efectueaza cu ajutorul apei fierbinti. Aceasta metoda este preferata mea.

TOALETAREA PORCULUI 13

Astfel, porcul va fi asezat culcat pe burta intr-o covata de lemn si udat temeinic cu 6-7 galeti de apa clocotita pentru a i se opari pielea si a i se smulge parul mai usor ( soricul cu par nu prea are gust bun ).


TOALETAREA PORCULUI 42 TOALETAREA PORCULUI 41 TOALETAREA PORCULUI 20 TOALETAREA PORCULUI 24

SURSA:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum