EVISCERAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
EVISCERAREA PORCULUI
Dupa ce am indepartat capul si picioarele , vom taia burta porcului de sus in jos , de la picioarele din spate catre torace ( manuim cutitul pana la osul stern, locul unde incepe "cosul pieptului" ).
Vom efectua apoi eviscerarea tragand cu atentie intestinele (matele) intr-un lighean mare .
La aceasta operatiune nu trebuie sa folosim cutitul decat acolo unde este neaparat necesar. In caz contrar, riscam sa intepam intestinele.
Intestinele vor fi scoase incepand cu partea finala a aparatului digestiv ( adica in ordinea : rect , intestin gros , cel subtire , stomac si esofag ).
Ficatul va fi separat de intestine , se va indeparta vezica biliara ( are culoare verde) , apoi va fi asezat intr-un lighean si spalat bine.
Lichidul verde al bilei se poate depozita intr-o sticluta intrucat are proprietati farmaceutice in diverse boli ( de exemplu : in caz de degeraturi ) .
Dupa scoaterea intestinelor,vom indeparta si vezica urinara.
Nu care cumva sa o aruncati.
Urmeaza sa o curatam mai tarziu si sa o transformam in toba .
Vom scoate apoi celelalte organe interne: splina,pancreasul, rinichii .
Pentru a trece la celelalte organe, vom taia si indeparta diafragma ( o membrana musculoasa ce desparte cavitatea abdominala de cea toracica ) .
Dupa asta, vom scoate pe rand din torace inima , plamanii si traheea ( conform imaginii orientative de mai jos )
Diafragma va si pusa separat intr-o punga si dusa in aceiasi zi doctorului veterinar pentru analiza .
Doctorul veterinar va supune carnea de porc analizei pentru a depista eventuala infestare cu trichineloza
Aceasta este o masura de precautie elementara intrucat , cu ajutorul diversilor reactivi chimici , doctorul va stabili daca porcul sacrificat era sau nu infestat cu trichineloza.
Rezultatul il vom primi in maxim o ora.
In general porcii domestici nu sunt infestati cu trichineloza decat in cazul in care au avut contact cu soarecii si sobolanii ( tocmai de aceea locul in care creste un porc trebuie izolat si inchis bine, pentru a se evita astfel de situatii ).
SURSA:taiereaporcului.ro
Vom efectua apoi eviscerarea tragand cu atentie intestinele (matele) intr-un lighean mare .
La aceasta operatiune nu trebuie sa folosim cutitul decat acolo unde este neaparat necesar. In caz contrar, riscam sa intepam intestinele.
Intestinele vor fi scoase incepand cu partea finala a aparatului digestiv ( adica in ordinea : rect , intestin gros , cel subtire , stomac si esofag ).
Ficatul va fi separat de intestine , se va indeparta vezica biliara ( are culoare verde) , apoi va fi asezat intr-un lighean si spalat bine.
Lichidul verde al bilei se poate depozita intr-o sticluta intrucat are proprietati farmaceutice in diverse boli ( de exemplu : in caz de degeraturi ) .
Dupa scoaterea intestinelor,vom indeparta si vezica urinara.
Nu care cumva sa o aruncati.
Urmeaza sa o curatam mai tarziu si sa o transformam in toba .
Vom scoate apoi celelalte organe interne: splina,pancreasul, rinichii .
Pentru a trece la celelalte organe, vom taia si indeparta diafragma ( o membrana musculoasa ce desparte cavitatea abdominala de cea toracica ) .
Dupa asta, vom scoate pe rand din torace inima , plamanii si traheea ( conform imaginii orientative de mai jos )
Diafragma va si pusa separat intr-o punga si dusa in aceiasi zi doctorului veterinar pentru analiza .
Doctorul veterinar va supune carnea de porc analizei pentru a depista eventuala infestare cu trichineloza
Aceasta este o masura de precautie elementara intrucat , cu ajutorul diversilor reactivi chimici , doctorul va stabili daca porcul sacrificat era sau nu infestat cu trichineloza.
Rezultatul il vom primi in maxim o ora.
In general porcii domestici nu sunt infestati cu trichineloza decat in cazul in care au avut contact cu soarecii si sobolanii ( tocmai de aceea locul in care creste un porc trebuie izolat si inchis bine, pentru a se evita astfel de situatii ).
SURSA:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» TRANȘAREA PORCULUI
» SPĂLAREA ȘI SUSPENDAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» SPĂLAREA ȘI SUSPENDAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum