Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

EVISCERAREA PORCULUI

In jos

EVISCERAREA PORCULUI Empty EVISCERAREA PORCULUI

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 10:16

Dupa ce am indepartat capul si picioarele , vom taia burta porcului de sus in jos , de la picioarele din spate catre torace ( manuim cutitul pana la osul stern, locul unde incepe "cosul pieptului" ).

Vom efectua apoi eviscerarea tragand cu atentie intestinele (matele) intr-un lighean mare .

La aceasta operatiune nu trebuie sa folosim cutitul decat acolo unde este neaparat necesar. In caz contrar, riscam sa intepam intestinele.

Intestinele vor fi scoase incepand cu partea finala a aparatului digestiv ( adica in ordinea : rect , intestin gros , cel subtire , stomac si esofag ).

EVISCERAREA PORCULUI 32 EVISCERAREA PORCULUI 39 EVISCERAREA PORCULUI 12 EVISCERAREA PORCULUI 31 EVISCERAREA PORCULUI 11

Ficatul va fi separat de intestine , se va indeparta vezica biliara ( are culoare verde) , apoi va fi asezat intr-un lighean si spalat bine.

Lichidul verde al bilei se poate depozita intr-o sticluta intrucat are proprietati farmaceutice in diverse boli ( de exemplu : in caz de degeraturi ) .

EVISCERAREA PORCULUI 20

Dupa scoaterea intestinelor,vom indeparta si vezica urinara.

Nu care cumva sa o aruncati.

Urmeaza sa o curatam mai tarziu si sa o transformam in toba .

EVISCERAREA PORCULUI 04 EVISCERAREA PORCULUI 16

Vom scoate apoi celelalte organe interne: splina,pancreasul, rinichii .

Pentru a trece la celelalte organe, vom taia si indeparta diafragma ( o membrana musculoasa ce desparte cavitatea abdominala de cea toracica ) .

Dupa asta, vom scoate pe rand din torace inima , plamanii si traheea ( conform imaginii orientative de mai jos )

EVISCERAREA PORCULUI 34

Diafragma va si pusa separat intr-o punga si dusa in aceiasi zi doctorului veterinar pentru analiza .

Doctorul veterinar va supune carnea de porc analizei pentru a depista eventuala infestare cu trichineloza

Aceasta este o masura de precautie elementara intrucat , cu ajutorul diversilor reactivi chimici , doctorul va stabili daca porcul sacrificat era sau nu infestat cu trichineloza.

Rezultatul il vom primi in maxim o ora.

In general porcii domestici nu sunt infestati cu trichineloza decat in cazul in care au avut contact cu soarecii si sobolanii ( tocmai de aceea locul in care creste un porc trebuie izolat si inchis bine, pentru a se evita astfel de situatii ).
SURSA:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum