Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

TRANȘAREA PORCULUI

In jos

TRANȘAREA PORCULUI Empty TRANȘAREA PORCULUI

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 09:59

Dupa cum sper ca v-ati dat seama deja, scopurile principale ale suspendarii porcului sunt 4 :

scurgerea completa a sangelui (carnea din care nu s-a scurs bine sangele nu are gust asa de bun si exista pericolul sa se strice foarte repede) ;
spalarea cu usurinta a porcului ;
parlirea soriciului pe toate partile ;
efectuarea cu usurinta a transarii ( e mult mai usor sa muncim invartindu-ne de jur imprejurul porcului , decat sa lucram aplecati peste o masa unsuroasa . Nici nu ar fi igienic , nu-i asa ? ) .

Transarea porcului de casa este o activitate care necesita multa atentie precum si unele cunostinte elementare de anatomie .

Daca nu aveti aceste cunostinte sau daca nu aveti suficienta rabdare , este mai bine sa apelati la serviciile unei persoane cu experienta si sa invatati din ceea ce veti vedea.
o tuica fiarta cu piper
tuica fiarta

Credeati ca ce a fost mai greu a trecut ? Dimpotriva, abia acum incepe.

Dupa ce porcul a fost suspendat si toaletat ,trebuie sa bem cateva paharele de tuica fiarta cu piper ca sa ne ferim de gerul lui Ignat .

Ca sa fiu sincer, este un moment destul de placut ( preferatul meu ).

Este ragazul in care barbatii casei se pregatesc pentru o activitate migaloasa care va dura intre 1 - 2 ore, in functie de priceperea si calitatile lor de macelari amatori.

Operatiunea transarii va incepe cu taierea capului si asezarea sa in zapada sau intr-un lighean cu apa.

TRANȘAREA PORCULUI 09

Daca nu suntem destul de multumiti de felul cum l-am parlit , putem repeta operatiunea.

TRANȘAREA PORCULUI 06 TRANȘAREA PORCULUI 07 TRANȘAREA PORCULUI 17
sursa:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum