SPĂLAREA ȘI SUSPENDAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
SPĂLAREA ȘI SUSPENDAREA PORCULUI
Dupa taiere si sangerare, grasunul va fi asezat deci in covata si se va turna peste el apa clocotita. Urmatorul pas este sa il rotim de mai multe ori in covata .
Vom utiliza in acest scop doua bucati de lant pe care am avut grija sa le trecem pe sub porc inainte de a turna apa clocotita.
Dupa ce il rotim de cateva ori prin apa, pielea ( soriciul ) se va inmuia indeajuns pentru a putea incepe sa ii smulgem parul.
La inceput o vom face manual iar spre final , pe masura ce vom curata firele mai mari si vor ramane doar perii mici, vom folosi si cutitul.
Exista si un instrument special pentru aceasta activitate, un cilindru confectionat din tabla a carui margini ascutite sunt mai potrivite si mai utile in smulsul firelor de par.
Parul trebuie sa fie razuit totdeauna in sens contrar inclinarii lui naturale pe corp.
Dupa ce purcelul e curatat impecabil , vom trage covata langa suportul de agatare pentru a-l suspenda.
Suportul poate fi construit de obicei din doi stalpi din lemn ingropati in pamant si uniti la capete cu un par mai gros , dar putem folosi ca suport si o craca mai groasa a unui copac sau o bara de fier pentru batut covoare .
Pentru a suspenda porcul de suportul din lemn, vom folosit o pargie de ridicare confectionata din otel si prevazuta cu doua carlige (precum in imaginea de mai jos) .
Folosind cutitul vom face cate un mic orificiu la fiecare picior din spate al porcului (intre tendonul lui Ahile si os ) dupa care vom trece carligele prin cele doua orificii si vom ridica porcul tragand de lant sau de un cablu de sarma (dupa dotarea fiecaruia ) .
sursa:taiereaporcului.ro
Vom utiliza in acest scop doua bucati de lant pe care am avut grija sa le trecem pe sub porc inainte de a turna apa clocotita.
Dupa ce il rotim de cateva ori prin apa, pielea ( soriciul ) se va inmuia indeajuns pentru a putea incepe sa ii smulgem parul.
La inceput o vom face manual iar spre final , pe masura ce vom curata firele mai mari si vor ramane doar perii mici, vom folosi si cutitul.
Exista si un instrument special pentru aceasta activitate, un cilindru confectionat din tabla a carui margini ascutite sunt mai potrivite si mai utile in smulsul firelor de par.
Parul trebuie sa fie razuit totdeauna in sens contrar inclinarii lui naturale pe corp.
Dupa ce purcelul e curatat impecabil , vom trage covata langa suportul de agatare pentru a-l suspenda.
Suportul poate fi construit de obicei din doi stalpi din lemn ingropati in pamant si uniti la capete cu un par mai gros , dar putem folosi ca suport si o craca mai groasa a unui copac sau o bara de fier pentru batut covoare .
Pentru a suspenda porcul de suportul din lemn, vom folosit o pargie de ridicare confectionata din otel si prevazuta cu doua carlige (precum in imaginea de mai jos) .
Folosind cutitul vom face cate un mic orificiu la fiecare picior din spate al porcului (intre tendonul lui Ahile si os ) dupa care vom trece carligele prin cele doua orificii si vom ridica porcul tragand de lant sau de un cablu de sarma (dupa dotarea fiecaruia ) .
sursa:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» TRANȘAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TOALETAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TOALETAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum