PÂRLIREA și IGIENIZAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
PÂRLIREA și IGIENIZAREA PORCULUI
Dupa ce porcul este suspendat , vor fi puse in functiune arzatorul si butelia si animalul va fi parlit atent pe toata suprafata corpului .
Atentie : Nu trebuie sa insistam cu arzatorul prea mult pe o zona, intrucat pielea poate crapa .
In timpul parlirii , vom arde mai tare copitele porcului si vom indeparta de pe ele invelisul cornos (acest invelis nefiind comestibil ).
Dupa operatiunea de parlire, aruncam cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine , folosind in acest scop o perie cu fire de plastic mai aspra .
Se intelege ca aceasta operatiune va fi efectuata de 2-3 persoane pentru a fi terminata rapid.
Dupa frecarea cu peria , porcul va fi razuit cu cutitul pentru a fi indepartat stratul superficial de piele arsa , apoi va fi clatit din nou.
La finalul acestor activitati vom avea un grasun curat ca lacrima si vom putea trece la etapa transarii.
sursa:taiereaporcului.ro
Atentie : Nu trebuie sa insistam cu arzatorul prea mult pe o zona, intrucat pielea poate crapa .
In timpul parlirii , vom arde mai tare copitele porcului si vom indeparta de pe ele invelisul cornos (acest invelis nefiind comestibil ).
Dupa operatiunea de parlire, aruncam cu o cana apa calda peste porc si il spalam bine , folosind in acest scop o perie cu fire de plastic mai aspra .
Se intelege ca aceasta operatiune va fi efectuata de 2-3 persoane pentru a fi terminata rapid.
Dupa frecarea cu peria , porcul va fi razuit cu cutitul pentru a fi indepartat stratul superficial de piele arsa , apoi va fi clatit din nou.
La finalul acestor activitati vom avea un grasun curat ca lacrima si vom putea trece la etapa transarii.
sursa:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» TRANȘAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TOALETAREA PORCULUI
» La taiatu` porcului
» TĂIEREA PORCULUI
» ASOMAREA PORCULUI
» TOALETAREA PORCULUI
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: TĂIEREA PORCULUI ÎN GOSPODĂRIE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|