CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC
Pagina 1 din 1
CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC
Cand vorbim despre carnati ne referim implicit la niste preparate din carne consacrate pe tot globul.
Chiar daca nu i-am inventat noi, suntem perfectionisti din punctul asta de vedere.
Pentru carnati vom alege cea mai buna carne de porc si cateva bucatele de slanina (daca daca vrem carnati mai grasi).
Carnea va fi taiata in bucati mici (fasonare) dupa care va fi data prin masina de tocat.
Dupa ce am obtinut o cantitate apreciabila de carne tocata, o vom pune intr-un vas special pentru mestecat ( o tava mare, un cazan , depinde ce avem la indemana ).
Adaugam sare si piper dupa gust si mestecam bine toata aceasta compozitie pana se omogenizeaza.
Din cand in cand testam gustul si adaugam diverse condimente (unele persoane prefera sa bage si boia de ardei rosu , dulce sau iute, s.a.m.d).
Un ingredient pe care nu avem voie sa il scapam din vedere este usturoiul pisat.
Niste carnati fara usturoi nu ar mai avea nici o savoare, nu-i asa ?
La final ( dupa ce am amestecat cam 20 de minute totul ) vom lasa cateva ore compozitia sa se matureze .
Pentru umplerea carnatilor de casa, vom utilizam masina de umplut in acelasi mod ca si la prepararea caltabosilor.
In functie de lungimea matelor de porc folosite , vom obtine carnati de 1-2 metri lungime.
Daca dorim ( prin unele zone se mai obisnuieste ), ii putem rasuci din 10 in 10 centimetrii si vom obtine carnaciori de casa, ca in imaginea din stanga.
Pe masura ce terminam de umplut carnatii de casa, il vom aseza frumos intr-un lighean , in spirala, precum in imaginea de mai jos.
Peste o zi sau doua ii putem afuma si apoi agata in camara sau in pod.
sursa:taiereaporcului.ro
Subiecte similare
» CARNE ȘI CÂRNAȚI DE PORC - PRODUSE AFUMATE PĂSTRATE ÎN UNTURĂ
» Turta de Legume cu Carne de Porc
» Rulada din carne de porc, cu ciuperci
» Ciorbă țărănească cu carne de porc
» Cârnați tradiționali domnești din Maramureș
» Turta de Legume cu Carne de Porc
» Rulada din carne de porc, cu ciuperci
» Ciorbă țărănească cu carne de porc
» Cârnați tradiționali domnești din Maramureș
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum