Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC

In jos

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC Empty CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 11:15

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC Carnati-de-porc

Cand vorbim despre carnati ne referim implicit la niste preparate din carne consacrate pe tot globul.

Chiar daca nu i-am inventat noi, suntem perfectionisti din punctul asta de vedere.

Pentru carnati vom alege cea mai buna carne de porc si cateva bucatele de slanina (daca daca vrem carnati mai grasi).

Carnea va fi taiata in bucati mici (fasonare) dupa care va fi data prin masina de tocat.

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 17

Dupa ce am obtinut o cantitate apreciabila de carne tocata, o vom pune intr-un vas special pentru mestecat ( o tava mare, un cazan , depinde ce avem la indemana ).

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 59

Adaugam sare si piper dupa gust si mestecam bine toata aceasta compozitie pana se omogenizeaza.

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 02 CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 03

Din cand in cand testam gustul si adaugam diverse condimente (unele persoane prefera sa bage si boia de ardei rosu , dulce sau iute, s.a.m.d).

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 100 CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 07

Un ingredient pe care nu avem voie sa il scapam din vedere este usturoiul pisat.

Niste carnati fara usturoi nu ar mai avea nici o savoare, nu-i asa ?

La final ( dupa ce am amestecat cam 20 de minute totul ) vom lasa cateva ore compozitia sa se matureze .

Pentru umplerea carnatilor de casa, vom utilizam masina de umplut in acelasi mod ca si la prepararea caltabosilor.

In functie de lungimea matelor de porc folosite , vom obtine carnati de 1-2 metri lungime.

Daca dorim ( prin unele zone se mai obisnuieste ), ii putem rasuci din 10 in 10 centimetrii si vom obtine carnaciori de casa, ca in imaginea din stanga.

Pe masura ce terminam de umplut carnatii de casa, il vom aseza frumos intr-un lighean , in spirala, precum in imaginea de mai jos.

CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC Carnaciori2 CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 06 CÂRNAȚI DE CASĂ DIN CARNE DE PORC 05

Peste o zi sau doua ii putem afuma si apoi agata in camara sau in pod.
sursa:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum