Rulada din carne de porc, cu ciuperci
Pagina 1 din 1
Rulada din carne de porc, cu ciuperci
Rulada din carne de porc, cu ciuperci
De mai mult timp, m-am hotarat sa nu mai cumpar mezeluri, din market. De ce ? Am vazut o emisiune pe la televizor si apoi, din curiozitate, am citit pe o eticheta, legata cu sfoara din plastic, de o bucata de costita dolofana, afumata, aurie, (sa-ti ia ochii, nu altceva), cum ca ar avea niste saruri introduse in carne, cu siringa, ca sa creasca masa de carne, ca s-ar folosi niste ingrediente de ungere (E-uri pentru colorare), care dau aspect si culoare, de fum. Mi-a fost suficient, ca sa scot din lista de cumparaturi, mezelurile si sa ma intorc la vechile retete, ale familiei, de preparat diverse rulade, care feliate, se pot consuma atat calde, cu diferite garnituri din cartofi sau orez, cat si reci, intr-un sandwich generos, intre doua bucati de paine calda, cu mustar sau cu legume proaspete (ardei, rosii, castraveti), salata verde, varza, etc. Pentru rulada de porc trebuie cumparata, din macelarie, o bucata de carne zdravana, proaspata, de fleica sau de spata, de vreo 1,5 -2,0 Kg.Nu ezitati sa alegeti din galantar, chiar daca cumparaturile dureaza ceva mai mult timp sau sa cereti macelarului ! Carnea trebuie sa fie impanata cu ceva grasime, adica sa nu ia macelarul toata slanina, pe care sa o faca sunca, sa mai lase putina grasime, pentru a sa fragezi carnea, in timpul prepararii.Taiati cu un cutit bine ascutit, bucata de carne, pe din doua, fara a desparti complet bucatile una de alta si bateti-o cu ciocanul de carne.Secretul bucatarului ! Ca sa nu se risipeasca carne sau si mai rau, sa faceti mizerie in bucatarie si sa suparati consoarta, inveliti carnea intr-o folie din plastic si “bateti cu mila” carnea, pana se obtine o foaie lata, de carne, groasa de 3-4 cm.Asezati bucata de carne, cu grasimea la interior si presarati sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. Adaugati si niste cimbru uscat, proaspat faramitat, intre degete.Atentie ! Miroasele sunt imbatatoare. Nu exagerati cu cimbrul, piperul si sarea.Curatati 2-3 cepe albe si le tocati solzisori. Spalati 1 ardei gras si 1 ardei rosu, pe care ii tocati feliute nu prea subtiri. Spalati, sub jet de apa rece cateva ciuperci albe si le taiati rondele. Curatati 3-4 catei de usturoi, pe care ii tocati marunt.Caliti legumele si ciupercile, in ulei de floarea soarelui. Peste legume si ciuperci se pune sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. De ce proaspat macinate ? Savoarea este mai puternica si asezonarea omogena a ingredientelor, este garantata. Se umple bucata de carne cu ciupercile si legumele, calite.Se ruleaza carnea, iar capetele se introduce in interior si se strange rulada, cu sfoara din canepa sau cu sfoara de bucatarie, cumparata din market.Vezi ce cumperi ! Cand alegeti sfoara, din magazin, sa nu cumparati din plastic, deoarece plasticul, prin incalzire/ ardere, la temperatura ridicata, devine negru, iar rezidiile de ardere sunt toxice pentru organism (pot provoca deranjamente stomacale) si altereaza gustul sanatos, al preparatului. Rulada se aseaza intr-un vas termorezistent si se unge cu untura de porc. Se presara cimbru uscat, sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. In vas se pun 2-3 catei de usturoi, cateva boabe de piper si 3-4 frunze de dafin, verzi.E totusi un secret ! Frunzele de dafin, verzi, sunt mai aromate, decat cele uscate.Rulada se introduce la cuptor, la foc mare, 15 minute, pentru a se face o crusta pe carne si a ramane carnea mustoasa. Se reduce focul la moderat si se lasa rulada, la cuptor, pana se rumeneste, omogen. Se intoarce rulada, pe toate fetele. Tinutul ruladei la cuptor este in functie de marimea bucatii de carne si de fragezimea ei (adica, de cat de batran a fost animalul).Cel mai mare secret, la fripturile facute la cuptor ! Nu intepati carnea, cu furculita, cutitul sau cu te miri ce furci are fiecare prin bucatarie. Crusta formata la inceputul coacerii, mentine carnea mustoasa. Sucul care iese din carne, la intepare, o lasa seaca si carnea va deveni fada, cu gust indoielnic.Pentru tinerele talente, din bucatarie ! Nu blagosloviti cu vorbe grele, retetarul, daca rulada nu iese cum ati dorit. Sigur ati gresit pe undeva. Nu se pune, totusi. Nimanui nu i-a iesit din prima, intocmai, reteta dorita. Sau mai stii ? Scoateti rulade pe un platou, iar in sosul ramas, in tava termorezistenta, puneti cartofi, taiati mai marunt. Cartofii se coc la cuptor, la foc potrivit, cca. 20 de minute.Rulada, scoasa din cuptor, se acopera pentru cca. 15 minute cu o folie din aluminiu, sa se inabuse carnea si sa ramana suculenta, cu toate gusturile si miroasele, in interior. Se desfac sforile de pe rulada si se taie rulada, in diagonala.Rulada se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi si salata de care iti place (rosii, castraveti, ardei copti) sau salata verde. Merge nemaipomenit de bine, cu muraturi taranesti, dar mai spre iarna.Nu poate lipsi, un pahar de vin rosu, demisec.Ramniti ? Parca vi se face pofta de mancare, nu-i asa ? Rulada cu ciuperci se poate servi si rece, cu mustar. Aveti grija, sa luati grasimea in exces, de pe exteriorul ruladei, imediat ce s-a racit, folosind prosoape absorbante, din hartie.
reteta de pe net
De mai mult timp, m-am hotarat sa nu mai cumpar mezeluri, din market. De ce ? Am vazut o emisiune pe la televizor si apoi, din curiozitate, am citit pe o eticheta, legata cu sfoara din plastic, de o bucata de costita dolofana, afumata, aurie, (sa-ti ia ochii, nu altceva), cum ca ar avea niste saruri introduse in carne, cu siringa, ca sa creasca masa de carne, ca s-ar folosi niste ingrediente de ungere (E-uri pentru colorare), care dau aspect si culoare, de fum. Mi-a fost suficient, ca sa scot din lista de cumparaturi, mezelurile si sa ma intorc la vechile retete, ale familiei, de preparat diverse rulade, care feliate, se pot consuma atat calde, cu diferite garnituri din cartofi sau orez, cat si reci, intr-un sandwich generos, intre doua bucati de paine calda, cu mustar sau cu legume proaspete (ardei, rosii, castraveti), salata verde, varza, etc. Pentru rulada de porc trebuie cumparata, din macelarie, o bucata de carne zdravana, proaspata, de fleica sau de spata, de vreo 1,5 -2,0 Kg.Nu ezitati sa alegeti din galantar, chiar daca cumparaturile dureaza ceva mai mult timp sau sa cereti macelarului ! Carnea trebuie sa fie impanata cu ceva grasime, adica sa nu ia macelarul toata slanina, pe care sa o faca sunca, sa mai lase putina grasime, pentru a sa fragezi carnea, in timpul prepararii.Taiati cu un cutit bine ascutit, bucata de carne, pe din doua, fara a desparti complet bucatile una de alta si bateti-o cu ciocanul de carne.Secretul bucatarului ! Ca sa nu se risipeasca carne sau si mai rau, sa faceti mizerie in bucatarie si sa suparati consoarta, inveliti carnea intr-o folie din plastic si “bateti cu mila” carnea, pana se obtine o foaie lata, de carne, groasa de 3-4 cm.Asezati bucata de carne, cu grasimea la interior si presarati sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. Adaugati si niste cimbru uscat, proaspat faramitat, intre degete.Atentie ! Miroasele sunt imbatatoare. Nu exagerati cu cimbrul, piperul si sarea.Curatati 2-3 cepe albe si le tocati solzisori. Spalati 1 ardei gras si 1 ardei rosu, pe care ii tocati feliute nu prea subtiri. Spalati, sub jet de apa rece cateva ciuperci albe si le taiati rondele. Curatati 3-4 catei de usturoi, pe care ii tocati marunt.Caliti legumele si ciupercile, in ulei de floarea soarelui. Peste legume si ciuperci se pune sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. De ce proaspat macinate ? Savoarea este mai puternica si asezonarea omogena a ingredientelor, este garantata. Se umple bucata de carne cu ciupercile si legumele, calite.Se ruleaza carnea, iar capetele se introduce in interior si se strange rulada, cu sfoara din canepa sau cu sfoara de bucatarie, cumparata din market.Vezi ce cumperi ! Cand alegeti sfoara, din magazin, sa nu cumparati din plastic, deoarece plasticul, prin incalzire/ ardere, la temperatura ridicata, devine negru, iar rezidiile de ardere sunt toxice pentru organism (pot provoca deranjamente stomacale) si altereaza gustul sanatos, al preparatului. Rulada se aseaza intr-un vas termorezistent si se unge cu untura de porc. Se presara cimbru uscat, sare grunjoasa si piper, proaspat macinate. In vas se pun 2-3 catei de usturoi, cateva boabe de piper si 3-4 frunze de dafin, verzi.E totusi un secret ! Frunzele de dafin, verzi, sunt mai aromate, decat cele uscate.Rulada se introduce la cuptor, la foc mare, 15 minute, pentru a se face o crusta pe carne si a ramane carnea mustoasa. Se reduce focul la moderat si se lasa rulada, la cuptor, pana se rumeneste, omogen. Se intoarce rulada, pe toate fetele. Tinutul ruladei la cuptor este in functie de marimea bucatii de carne si de fragezimea ei (adica, de cat de batran a fost animalul).Cel mai mare secret, la fripturile facute la cuptor ! Nu intepati carnea, cu furculita, cutitul sau cu te miri ce furci are fiecare prin bucatarie. Crusta formata la inceputul coacerii, mentine carnea mustoasa. Sucul care iese din carne, la intepare, o lasa seaca si carnea va deveni fada, cu gust indoielnic.Pentru tinerele talente, din bucatarie ! Nu blagosloviti cu vorbe grele, retetarul, daca rulada nu iese cum ati dorit. Sigur ati gresit pe undeva. Nu se pune, totusi. Nimanui nu i-a iesit din prima, intocmai, reteta dorita. Sau mai stii ? Scoateti rulade pe un platou, iar in sosul ramas, in tava termorezistenta, puneti cartofi, taiati mai marunt. Cartofii se coc la cuptor, la foc potrivit, cca. 20 de minute.Rulada, scoasa din cuptor, se acopera pentru cca. 15 minute cu o folie din aluminiu, sa se inabuse carnea si sa ramana suculenta, cu toate gusturile si miroasele, in interior. Se desfac sforile de pe rulada si se taie rulada, in diagonala.Rulada se serveste fierbinte, cu garnitura de cartofi si salata de care iti place (rosii, castraveti, ardei copti) sau salata verde. Merge nemaipomenit de bine, cu muraturi taranesti, dar mai spre iarna.Nu poate lipsi, un pahar de vin rosu, demisec.Ramniti ? Parca vi se face pofta de mancare, nu-i asa ? Rulada cu ciuperci se poate servi si rece, cu mustar. Aveti grija, sa luati grasimea in exces, de pe exteriorul ruladei, imediat ce s-a racit, folosind prosoape absorbante, din hartie.
reteta de pe net
Bianca-
Subiecte similare
» Ruladă cu Ciuperci
» Turta de Legume cu Carne de Porc
» Ruladă cu Carne de Vită şi Spanac
» Ciorbă țărănească cu carne de porc
» CARNE DE PORC CU FASOLE BOABE
» Turta de Legume cu Carne de Porc
» Ruladă cu Carne de Vită şi Spanac
» Ciorbă țărănească cu carne de porc
» CARNE DE PORC CU FASOLE BOABE
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum