Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ARDEI COPȚI LA BORCAN

In jos

ARDEI COPȚI LA BORCAN Empty ARDEI COPȚI LA BORCAN

Mesaj  AgendaCulinara Lun 25 Iul 2011, 19:58

ARDEI COPȚI LA BORCAN

ARDEI COPȚI LA BORCAN IMG_5414_1-300x225

Anul asta am zis sa incerc o reteta de ardei copti la borcan, caci
cei tinuti la congelator nu ma mai inspira deloc. Gustul lor nu e prea
grozav dupa ce ii decongelez. M-am gandit eu ca niste ardei copti care
stau un timp intr-un anume sos trebuie sa fie mai gustosi decat cei
congelati pur si simplu. Se pare ca am avut dreptate. Noua ne plac mai
mult cei la borcan.

ARDEI COPȚI LA BORCAN IMG_5377_1-300x225

Avem nevoie de: ardei pentru copt (eu de data asta am folosit ardei
grasi combinati cu ardei capia, dar se pot folosi numai ardei capia),
boabe de piper, sare, otet balsamic (merge si cel clasic), cateva
linguri de ulei de masline, cativa catei de usturoi si zeama care s-a
scurs in castron de la ardeii copti.



Mai intai trebuie sa coacem ardeii. Eu la tura trecuta de ardei copti
la borcan i-am copt la gratar afara, insa acum a trebuit sa-i fac in
casa. Am ales sa-i coc intr-un vas Zepter. Acolo mai intai trebuie sa-i
cureti de codite si seminte si dupa aceea ii pui la foc cu capacul pus
pe vas.

ARDEI COPȚI LA BORCAN IMG_5382_1-300x225

Asa arata ardeii mei gata curatati de seminte si codite.

ARDEI COPȚI LA BORCAN IMG_5384_1-300x225

Dupa ce ardeii s-au copt ii curatam de coaja si trebuie sa pastram
toata zeama pe care ei si-o lasa in castron. Din aceasta zeama vom
prepara sosul. Punem zeama ardeilor intr-o craticioara la foc. Adaugam
sare si otet balsamic dupa gust, boabe de piper si cateva linguri de
ulei de masline. Se lasa pe foc doar pana da in 2-3 clocote.

ARDEI COPȚI LA BORCAN IMG_5409_1-300x225

Se ia de pe foc si se lasa la racit. Cand sosul e aproape rece se zdrobesc cateii de usturoi si se adauga inauntru.

Ardeii copti se pun in borcane straturi-straturi, adaugand mereu si
cate putin din acest sos. Se inchid borcanele si se fierb 20 de minute
la bain-marie. Sunt deliciosi!
sursa:in-familie.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum