Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor
Pagina 1 din 1
Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor
Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1kg carne tocata, 2 cepe potrivite, 1 legatura verdeata, 200 g orez, 2 linguri bulion,1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 1 varza murata de marime potrivita (pe care o puneti la desarat in apa cu doua ore inainte). Puteti folosi si varza dulce, pe care o opariti inainte.
Ustensile de Bucatarie: vas roman din lut
Electrocasnice: aragaz cu cuptor, robot de bucatarie sau tocator de carne;
Tocati carnea la tocator sau la robotul de bucatarie. Amestecati carnea tocata,orezul, ceapa tocata, verdeata tocata marunt cu cutitul, bulionul, sarea si piperul.
Alegeti cate o frunza de varza si o umpleti cu amestecul preparat.
Tocati cu cutitul cateva foi de varza si le asezati pe fundul oalei. Ideal este sa folositi un vas roman, din lut. Sarmalele vor fi mult mai gustoase.
Peste varza tocata asezati sarmalele, iar la sfarsit inca un rand de varza tocata.
Deasupra presarati sare, piper, cateva foi de dafin si bulionul desfacut in apa rece.
Dati sarmalele la cuptor cam 1 ora si jumatate...
...dupa care gustati sa vedeti daca mai este nevoie sa le lasati la cuptor. Cand sunt gata, puteti sa puneti un ardei iute dasupra.
Se servesc cu smantana si vin rosu. Sarmalele se pot servi si a doua sau a treia zi dupa ce au fost preparate. Le puteti reincalzi cel mai bine la cuptorul cu microunde. Pofta mare!
sursawww.pofta-mare.ro
Ingrediente: 1kg carne tocata, 2 cepe potrivite, 1 legatura verdeata, 200 g orez, 2 linguri bulion,1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 1 varza murata de marime potrivita (pe care o puneti la desarat in apa cu doua ore inainte). Puteti folosi si varza dulce, pe care o opariti inainte.
Ustensile de Bucatarie: vas roman din lut
Electrocasnice: aragaz cu cuptor, robot de bucatarie sau tocator de carne;
Tocati carnea la tocator sau la robotul de bucatarie. Amestecati carnea tocata,orezul, ceapa tocata, verdeata tocata marunt cu cutitul, bulionul, sarea si piperul.
Alegeti cate o frunza de varza si o umpleti cu amestecul preparat.
Tocati cu cutitul cateva foi de varza si le asezati pe fundul oalei. Ideal este sa folositi un vas roman, din lut. Sarmalele vor fi mult mai gustoase.
Peste varza tocata asezati sarmalele, iar la sfarsit inca un rand de varza tocata.
Deasupra presarati sare, piper, cateva foi de dafin si bulionul desfacut in apa rece.
Dati sarmalele la cuptor cam 1 ora si jumatate...
...dupa care gustati sa vedeti daca mai este nevoie sa le lasati la cuptor. Cand sunt gata, puteti sa puneti un ardei iute dasupra.
Se servesc cu smantana si vin rosu. Sarmalele se pot servi si a doua sau a treia zi dupa ce au fost preparate. Le puteti reincalzi cel mai bine la cuptorul cu microunde. Pofta mare!
sursawww.pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Sarmale în foi de varză murată
» Varza cu Carnati la Cuptor
» Rata pe Varza la Cuptor
» Rețeta de Leber
» Reteta de Turte
» Varza cu Carnati la Cuptor
» Rata pe Varza la Cuptor
» Rețeta de Leber
» Reteta de Turte
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum