Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor

In jos

Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Empty Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor

Mesaj  AgendaCulinara Sam 20 Noi 2010, 20:48

Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cuptor 1 ora si jumatate.
Ingrediente: 1kg carne tocata, 2 cepe potrivite, 1 legatura verdeata, 200 g orez, 2 linguri bulion,1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper, 2 foi de dafin, 1 ardei iute, 1 varza murata de marime potrivita (pe care o puneti la desarat in apa cu doua ore inainte). Puteti folosi si varza dulce, pe care o opariti inainte.
Ustensile de Bucatarie: vas roman din lut
Electrocasnice: aragaz cu cuptor, robot de bucatarie sau tocator de carne; Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_ingrediente
Tocati carnea la tocator sau la robotul de bucatarie. Amestecati carnea tocata,orezul, ceapa tocata, verdeata tocata marunt cu cutitul, bulionul, sarea si piperul. Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_amestec
Alegeti cate o frunza de varza si o umpleti cu amestecul preparat.Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_infasurate

Tocati cu cutitul cateva foi de varza si le asezati pe fundul oalei. Ideal este sa folositi un vas roman, din lut. Sarmalele vor fi mult mai gustoase. Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_varza
Peste varza tocata asezati sarmalele, iar la sfarsit inca un rand de varza tocata. Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_oala
Deasupra presarati sare, piper, cateva foi de dafin si bulionul desfacut in apa rece. Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_condimente


Dati sarmalele la cuptor cam 1 ora si jumatate... Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_cuptor
...dupa care gustati sa vedeti daca mai este nevoie sa le lasati la cuptor. Cand sunt gata, puteti sa puneti un ardei iute dasupra. Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_gata
Se servesc cu smantana si vin rosu. Sarmalele se pot servi si a doua sau a treia zi dupa ce au fost preparate. Le puteti reincalzi cel mai bine la cuptorul cu microunde. Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor Retete_culinare_sarmale_portie Pofta mare!
sursawww.pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum