Rata pe Varza la Cuptor
Pagina 1 din 1
Rata pe Varza la Cuptor
Timp de preparare:pregatire: 30 minute; la cuptor: o ora
Ingrediente: 1-2 verze murate de marime medie, 1 rata, piper, cimbru, foi de dafin.
Electrocasnice: aragaz, cuptor
Ustensile de Bucatarie: oala de fiert, furculita
Preparare:
In primul rand, rata, spalata si curatata, trebuie data intr-un clocot pe aragaz, ca sa fie oparita si sa se faca mai bine si mai repede in cuptor. Asadar, punem rata la fiert si pregatim varza murata lasata la desarat cu o seara inainte.
Tocam varza murata fideluta cu un cutit bun, dupa care o asezam in tava de cuptor in care vom pregati acest fel de mancare.
Adaugam condimentele: foi de dafin, piper, cimbru si asezam rata oparita deasupra.
Turnam in tava cateva polonice din supa in care a fiert rata, ca sa nu se lipeasca varza de tava.
Inainte de a da rata pe varza la cuptor, o intepam cu o furculita, ca sa nu se rupa pielea atunci cand se rumeneste si pentru ca grasimea din rata sa se scurga in tava, peste varza, dandu-i un gust mai bun.
Lasam rata pe varza la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste. Rata pe varza la cuptor este o reteta clasica, foarte gustoasa, potrivita pentru felul principal al meniului.
sursa pofta-mare.ro
Ingrediente: 1-2 verze murate de marime medie, 1 rata, piper, cimbru, foi de dafin.
Electrocasnice: aragaz, cuptor
Ustensile de Bucatarie: oala de fiert, furculita
Preparare:
In primul rand, rata, spalata si curatata, trebuie data intr-un clocot pe aragaz, ca sa fie oparita si sa se faca mai bine si mai repede in cuptor. Asadar, punem rata la fiert si pregatim varza murata lasata la desarat cu o seara inainte.
Tocam varza murata fideluta cu un cutit bun, dupa care o asezam in tava de cuptor in care vom pregati acest fel de mancare.
Adaugam condimentele: foi de dafin, piper, cimbru si asezam rata oparita deasupra.
Turnam in tava cateva polonice din supa in care a fiert rata, ca sa nu se lipeasca varza de tava.
Inainte de a da rata pe varza la cuptor, o intepam cu o furculita, ca sa nu se rupa pielea atunci cand se rumeneste si pentru ca grasimea din rata sa se scurga in tava, peste varza, dandu-i un gust mai bun.
Lasam rata pe varza la cuptor timp de aproximativ o ora sau pana cand se rumeneste. Rata pe varza la cuptor este o reteta clasica, foarte gustoasa, potrivita pentru felul principal al meniului.
sursa pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Varza cu Carnati la Cuptor
» Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor
» Borș de Rață cu Tăiței
» Piept de rata la gratar cu cartofi taranesti
» Varza calita
» Reteta de Sarmale in Foi de Varza la Cuptor
» Borș de Rață cu Tăiței
» Piept de rata la gratar cu cartofi taranesti
» Varza calita
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum