Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Reteta Traditionala de Piftie

In jos

Reteta Traditionala de Piftie Empty Reteta Traditionala de Piftie

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 08:56

Timp de preparare: pregatire: 30 minute, fiert carnea: 3 ore, inchegare: 12 ore.
Ingrediente: picioarele si toate partile gelatinoase de la porc, 1/2 kg de carne macra de porc, vita sau pasare, 2 capatani de usturoi, 2 lingurite de sare, apa.
Ustensile de Bucatarie: strecuratoare, spumiera
Electrocasnice: aragaz, frigider
Reteta Traditionala de Piftie Retete_traditionale_romanesti_piftie_ingrediente
Puneti la fiert pe aragaz bucatile gelatinoase de porc, impreuna cu 1 lingurita de sare. Este foarte important ca acestea sa fiarba foarte bine, altfel piftia nu se va inchega. Peste o ora si jumatate adaugati si restul de carne, care fierbe mai repede si le mai lasati pe aragaz inca o ora si jumatate sau pana cand vedeti ca toata carnea se desprinde cu usurinta de pe oase, iar cantitatea de apa s-a injumatatit. Dupa ce a fiert, lasati sa se raceasca si dezosati carnea. Puteti sa dati deoparte si bucatile de grasime sau cartilagii, daca nu va plac, sau daca doriti o reteta mai dietetica.
Reteta Traditionala de Piftie Retete_traditionale_romanesti_piftie_dezosat_carne
Curatati si pisati usturoiul si il adaugati in zeama de la carne, pe care o si potriviti de sare, dupa gust. Reteta Traditionala de Piftie Retete_traditionale_romanesti_piftie_usturoi


Lasati zeama sa se raceasca, vanturand-o din cand in cand cu o spumiera, dupa care o treceti prin strecuratoare in farfuriile in care doriti sa inchegati piftia. Usturoiul se strecoara, deoarece daca ramane in piftie, ii va schimba culoarea si gustul. Reteta Traditionala de Piftie Retete_traditionale_romanesti_piftie_strecurat
Peste zeama adaugati carnea desfacuta bucati si lasati piftia la inchegat in frigider sau intr-un loc cat mai racoros, fara insa a ingheta.Atentie: nu tineti piftia in congelator!
Reteta Traditionala de Piftie Retete_traditionale_romanesti_piftie_farfurie
Peste 12 ore la frigider  este inchegata, fara a folosi supliment de gelatina sau alte adaosuri artificiale. Secretul este sa fiarba suficient pe aragaz, pentru ca gelatina naturala din bucatile gelatinoase sa ajute la inchegare.
In unele zone ale tarii se serveste ca aperitiv, iar in altele ca felul principal, cu paine sau mamaliga. Reteta Traditionala de Piftie Retete_traditionale_romanesti_piftie_gata
Pofta Mare!



sursa

.pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum