Rulouri de Porc cu Legume
Pagina 1 din 1
Rulouri de Porc cu Legume
Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 150 g muschi de porc, 3 linguri de sos de soia, 250 ml ulei,1 morcov, 100 g ciuperci, 1 ceapa, 100 g fasole verde, 2 catei de usturoi, 6-8 foi de placinta, ceapa verde sau verdeata pentru ornat.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, care nu lipeste, spumiera
Preparare:
Incepem cu carnea, pe care o spalam si o taiem felii cat mai mici si mai subtiri, dupa care o amestecam cu 2 linguri de sos de soia, o acoperim cu o folie si o dam la frigider cel putin jumatate de ora, sa se macereze.
Tocam ceapa rondele subtiri, taiem morcovul si fasolea bucatele lungi si subtiri cam cat betele de chibrit, tocam marunt usturoiul si ciupercile. .
Intr-o tigaie incapatoare (in bucataria chinezeasca se foloseste o tigaie cu pereti inalti si fundul rotunjit, care se numeste wok ), prajim toate legumele 5-8 minute la foc iute.
Un specific al bucatariei chinezesti este faptul ca ingredientele nu se gatesc timp indelungat, atat legumele, cat si carnea se "parpalesc" mai mult in ulei sau se inmoaie la aburi.Astfel, isi pastreaza calitatile nutritive.
Scoatem legumele si le lasam sa se scurga de ulei intr-un castron.
Prajim si carnea in ulei suficient, timp de 10-15 minute. Daca ati taiat bucatile de carne suficient de mici si subtiri, poate fi gata chiar mai repede. Scoatem carnea, o scurgem de ulei si o amestecam cu legumele.
Lasam toata compozitia sa se raceasca si, intre timp, pregatim foile de placinta.
Umplem fiecare foaie de placinta cu compozitia de legume si carne si le rulam cu grija sa nu se rupa. Strangem usor la capete cu degetele umezite, ca sa nu se desfaca rulourile.
Prajim pe aragaz fiecare rulou, pe o parte si pe alta, intr-un vas suficient de mare, timp de 3-4 minute. Aveti grija sa nu le ardeti, pentru ca aluatul foilor de placinta se rumeneste imediat.
Scoatem rulourile pe un servet de hartie si le lasam sa se scurga uleiul.
Ornam rulourile cu verdeata sau ceapa verde
si le servim cu un sos dulce acrisor, pe care il turnam deasupra cu o lingurita.
Aceasta este o reteta clasica din renumita bucatarie chinezeasca. Se prepara usor si repede si este foarte gustoasa. Variante ale acestui fel de mancare gasiti si in restaurantele cu specific chinezesc sau le puteti comanda la firmele de catering cu mancare chinezeasca.
sursa pofta-mare.ro
Ingrediente: 150 g muschi de porc, 3 linguri de sos de soia, 250 ml ulei,1 morcov, 100 g ciuperci, 1 ceapa, 100 g fasole verde, 2 catei de usturoi, 6-8 foi de placinta, ceapa verde sau verdeata pentru ornat.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, care nu lipeste, spumiera
Preparare:
Incepem cu carnea, pe care o spalam si o taiem felii cat mai mici si mai subtiri, dupa care o amestecam cu 2 linguri de sos de soia, o acoperim cu o folie si o dam la frigider cel putin jumatate de ora, sa se macereze.
Tocam ceapa rondele subtiri, taiem morcovul si fasolea bucatele lungi si subtiri cam cat betele de chibrit, tocam marunt usturoiul si ciupercile. .
Intr-o tigaie incapatoare (in bucataria chinezeasca se foloseste o tigaie cu pereti inalti si fundul rotunjit, care se numeste wok ), prajim toate legumele 5-8 minute la foc iute.
Un specific al bucatariei chinezesti este faptul ca ingredientele nu se gatesc timp indelungat, atat legumele, cat si carnea se "parpalesc" mai mult in ulei sau se inmoaie la aburi.Astfel, isi pastreaza calitatile nutritive.
Scoatem legumele si le lasam sa se scurga de ulei intr-un castron.
Prajim si carnea in ulei suficient, timp de 10-15 minute. Daca ati taiat bucatile de carne suficient de mici si subtiri, poate fi gata chiar mai repede. Scoatem carnea, o scurgem de ulei si o amestecam cu legumele.
Lasam toata compozitia sa se raceasca si, intre timp, pregatim foile de placinta.
Umplem fiecare foaie de placinta cu compozitia de legume si carne si le rulam cu grija sa nu se rupa. Strangem usor la capete cu degetele umezite, ca sa nu se desfaca rulourile.
Prajim pe aragaz fiecare rulou, pe o parte si pe alta, intr-un vas suficient de mare, timp de 3-4 minute. Aveti grija sa nu le ardeti, pentru ca aluatul foilor de placinta se rumeneste imediat.
Scoatem rulourile pe un servet de hartie si le lasam sa se scurga uleiul.
Ornam rulourile cu verdeata sau ceapa verde
si le servim cu un sos dulce acrisor, pe care il turnam deasupra cu o lingurita.
Aceasta este o reteta clasica din renumita bucatarie chinezeasca. Se prepara usor si repede si este foarte gustoasa. Variante ale acestui fel de mancare gasiti si in restaurantele cu specific chinezesc sau le puteti comanda la firmele de catering cu mancare chinezeasca.
sursa pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Mușchi de porc cu legume
» MUȘCHIULEȚ DE PORC CU LEGUME COAPTE
» Turta de Legume cu Carne de Porc
» Porc cu ananas și legume mâncare chinezească
» Salata de pui cu legume
» MUȘCHIULEȚ DE PORC CU LEGUME COAPTE
» Turta de Legume cu Carne de Porc
» Porc cu ananas și legume mâncare chinezească
» Salata de pui cu legume
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum