Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Rulouri de Porc cu Legume

In jos

Rulouri de Porc cu Legume Empty Rulouri de Porc cu Legume

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 20:39

Timp de preparare: 1 ora.
Ingrediente: 150 g muschi de porc, 3 linguri de sos de soia, 250 ml ulei,1 morcov, 100 g ciuperci, 1 ceapa, 100 g fasole verde, 2 catei de usturoi, 6-8 foi de placinta, ceapa verde sau verdeata pentru ornat.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, care nu lipeste, spumiera
Preparare:
Incepem cu carnea, pe care o spalam si o taiem felii cat mai mici si mai subtiri, dupa care o amestecam cu 2 linguri de sos de soia, o acoperim cu o folie si o dam la frigider cel putin jumatate de ora, sa se macereze. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_soia
Tocam ceapa rondele subtiri, taiem morcovul si fasolea bucatele lungi si subtiri cam cat betele de chibrit, tocam marunt usturoiul si ciupercile. . Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_tocate
Intr-o tigaie incapatoare (in bucataria chinezeasca se foloseste o tigaie cu pereti inalti si fundul rotunjit, care se numeste wok ), prajim toate legumele 5-8 minute la foc iute. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_tigaie


Un specific al bucatariei chinezesti este faptul ca ingredientele nu se gatesc timp indelungat, atat legumele, cat si carnea se "parpalesc" mai mult in ulei sau se inmoaie la aburi.Astfel, isi pastreaza calitatile nutritive.
Scoatem legumele si le lasam sa se scurga de ulei intr-un castron. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_scurse
Prajim si carnea in ulei suficient, timp de 10-15 minute. Daca ati taiat bucatile de carne suficient de mici si subtiri, poate fi gata chiar mai repede. Scoatem carnea, o scurgem de ulei si o amestecam cu legumele. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_amestec
Lasam toata compozitia sa se raceasca si, intre timp, pregatim foile de placinta. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_foi_aluat


Umplem fiecare foaie de placinta cu compozitia de legume si carne si le rulam cu grija sa nu se rupa. Strangem usor la capete cu degetele umezite, ca sa nu se desfaca rulourile. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_rulate
Prajim pe aragaz fiecare rulou, pe o parte si pe alta, intr-un vas suficient de mare, timp de 3-4 minute. Aveti grija sa nu le ardeti, pentru ca aluatul foilor de placinta se rumeneste imediat. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_prajire
Scoatem rulourile pe un servet de hartie si le lasam sa se scurga uleiul. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_gata


Ornam rulourile cu verdeata sau ceapa verde Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume
si le servim cu un sos dulce acrisor, pe care il turnam deasupra cu o lingurita.

Aceasta este o reteta clasica din renumita bucatarie chinezeasca. Se prepara usor si repede si este foarte gustoasa. Variante ale acestui fel de mancare gasiti si in restaurantele cu specific chinezesc sau le puteti comanda la firmele de catering cu mancare chinezeasca. Rulouri de Porc cu Legume Mancare_chinezeasca_rulouri_porc_legume_sos

sursa pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum