Mancare de Fasole cu Carnati la Tigaie
Pagina 1 din 1
Mancare de Fasole cu Carnati la Tigaie
Timp de preparare:fiert fasolea: 1 ora; preparare: 40 minute
Ingrediente: 300 g fasole uscata, alba, carnati, 1 ceapa mare, 200 ml suc de rosii, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper salata de muraturi pentru garnitura.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, razatoare, strecuratoare
Preparare:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, pentru a fierbe mai repede. Primul lucru pe care il facem cand incepem sa gatim fasole cu carnati este sa punem fasolea la fiert, deoarece fasolea uscata fierbe mai greu si dureaza ceva mai mult. Dupa aceea, pregatim carnatii si tocam ceapa marunt, sau o dam pe razatoare.
Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana devine translucida. Adaugam carnatii, preferabil carnati subtiri, facuti in mate de oaie, dar daca folositi carnati grosi, "trandafiri", va trebui sa ii prajiti mai bine, ca sa nu ramana in interior carne cruda.
Lasam carnatii sa se prajeasca la foc mic si verificam daca a fiert fasolea. Cand fasolea este fiarta, bobul este moale, se umfla si se curata pielita. Scoatem fasolea fiarta intr-o strecuratoare si o scurgem bine de apa. Zeama de la fasole nu se mai foloseste, asa ca putem sa o aruncam.
Dupa ce se prajesc si carnatii, in tigaia in care am rumenit carnatii adaugam fasolea fiarta si scursa de apa. Turnam si sucul de rosii si amestecam totul in tigaie.
Adaugam condimentele: foile de dafin, sarea si piperul si lasam tigaia de aragaz inca 10-15 minute, pana cand sosul se omogenizeaza si scade suficient, dar avem grija sa nu se lipeasca fasolea de tigaie.
Chiar daca folosim o tigaie de teflon, este bine sa amestecam in mancare destul de des, asfel incat sa nu se afume fasolea cu carnati.
Mancarea de fasole cu carnati este o reteta clasica, pe care o putem servi cu mamaliguta calda si cu muraturi sau cu ardei in otet.
sursa pofta-mare.ro
Ingrediente: 300 g fasole uscata, alba, carnati, 1 ceapa mare, 200 ml suc de rosii, 2-3 foi de dafin, 1 lingurita de sare, 1 lingurita de piper salata de muraturi pentru garnitura.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, razatoare, strecuratoare
Preparare:
Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte, pentru a fierbe mai repede. Primul lucru pe care il facem cand incepem sa gatim fasole cu carnati este sa punem fasolea la fiert, deoarece fasolea uscata fierbe mai greu si dureaza ceva mai mult. Dupa aceea, pregatim carnatii si tocam ceapa marunt, sau o dam pe razatoare.
Incingem uleiul si calim ceapa cateva minute, pana devine translucida. Adaugam carnatii, preferabil carnati subtiri, facuti in mate de oaie, dar daca folositi carnati grosi, "trandafiri", va trebui sa ii prajiti mai bine, ca sa nu ramana in interior carne cruda.
Lasam carnatii sa se prajeasca la foc mic si verificam daca a fiert fasolea. Cand fasolea este fiarta, bobul este moale, se umfla si se curata pielita. Scoatem fasolea fiarta intr-o strecuratoare si o scurgem bine de apa. Zeama de la fasole nu se mai foloseste, asa ca putem sa o aruncam.
Dupa ce se prajesc si carnatii, in tigaia in care am rumenit carnatii adaugam fasolea fiarta si scursa de apa. Turnam si sucul de rosii si amestecam totul in tigaie.
Adaugam condimentele: foile de dafin, sarea si piperul si lasam tigaia de aragaz inca 10-15 minute, pana cand sosul se omogenizeaza si scade suficient, dar avem grija sa nu se lipeasca fasolea de tigaie.
Chiar daca folosim o tigaie de teflon, este bine sa amestecam in mancare destul de des, asfel incat sa nu se afume fasolea cu carnati.
Mancarea de fasole cu carnati este o reteta clasica, pe care o putem servi cu mamaliguta calda si cu muraturi sau cu ardei in otet.
sursa pofta-mare.ro
Subiecte similare
» Varză Călită cu Cârnați
» Varza cu Carnati la Cuptor
» Scrumbie de Dunăre cu legume și ciuperci, la tigaie
» Peste cu Pesmet Prajit in Tigaie de Teflon
» Friptură si Cârnati la Grătar
» Varza cu Carnati la Cuptor
» Scrumbie de Dunăre cu legume și ciuperci, la tigaie
» Peste cu Pesmet Prajit in Tigaie de Teflon
» Friptură si Cârnati la Grătar
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum