Sarmale cu porumb si morcov
Pagina 1 din 1
Sarmale cu porumb si morcov
Ingrediente
Pt: 20 bucati 20 Foi de varza , 180 gr orez, 2 morcovi mari, 2 cepe, sare, boia de ardei dulce, 30 gr bulion, 50 ml ulei, cimbru, 2 rosii mari si proaspete, 50 gr porumb dulce din conserva.
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se pune la calit , apoi morcovul ras , porumbul si se amesteca usor. Separat spalam orezul in apa rece,il scurgem de apa si il adaugam peste ceapa si morcovul calit. Lasam cateva minute pe foc si amestecam continui. Se adauga apoi boia de ardei dulce, bulionul, cimbru, sare dupa gust. Compozitia fiind gata ne ocupam de foile de varza. Le spalam si le taiem pentru sarmalute, astfel incat sa nu fie prea mari. Pe fiecare foaie de varza punem compozitie si rulam exact ca la sarmalutele cu carne. Se aseaza intr-o tava din Yena dreptunghiulara in 2 randuri. Cand am terminat de pus sarmalele in tava taiem cele doua rosii rondele si le asezam deasupra. Adaugam apa cat sa acopere sarmalale si le introducem la cuptor. Le lasam pana sunt gata.
Mod de servire
Se servesc calde.
sursa bucataria-romaneasca.ro
Pt: 20 bucati 20 Foi de varza , 180 gr orez, 2 morcovi mari, 2 cepe, sare, boia de ardei dulce, 30 gr bulion, 50 ml ulei, cimbru, 2 rosii mari si proaspete, 50 gr porumb dulce din conserva.
Mod de preparare
Ceapa se taie marunt si se pune la calit , apoi morcovul ras , porumbul si se amesteca usor. Separat spalam orezul in apa rece,il scurgem de apa si il adaugam peste ceapa si morcovul calit. Lasam cateva minute pe foc si amestecam continui. Se adauga apoi boia de ardei dulce, bulionul, cimbru, sare dupa gust. Compozitia fiind gata ne ocupam de foile de varza. Le spalam si le taiem pentru sarmalute, astfel incat sa nu fie prea mari. Pe fiecare foaie de varza punem compozitie si rulam exact ca la sarmalutele cu carne. Se aseaza intr-o tava din Yena dreptunghiulara in 2 randuri. Cand am terminat de pus sarmalele in tava taiem cele doua rosii rondele si le asezam deasupra. Adaugam apa cat sa acopere sarmalale si le introducem la cuptor. Le lasam pana sunt gata.
Mod de servire
Se servesc calde.
sursa bucataria-romaneasca.ro
Subiecte similare
» Salată cu orez, mazăre, porumb şi ciuperci
» SARMALE DE POST CU OREZ SI CIUPERCI
» Sarmale
» Sarmale cu păsat
» Sarmale cu Pasat
» SARMALE DE POST CU OREZ SI CIUPERCI
» Sarmale
» Sarmale cu păsat
» Sarmale cu Pasat
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum