Tăiței
Pagina 1 din 1
Tăiței
Ingrediente300 g făină, 2 ouă, 2 linguri apă, sare.Mod de preparareSe cerne făina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc, se sparg ouăle adăugând şi două coji cu apă (două jumătăţi) şi un vârf de linguriţă de sare. Se amestecă întâi ouăle cu o linguriţă, până cuprind puţină făină, se lucrează apoi cu mâna şi se frământă bine aluatul, până devine destul de îndesat, mai adăugând făină dacă se cere. Se împarte aluatul în două: jumătate se lasă la o parte acoperit cu o cratiţă, ca să nu se usuce, iar din cealaltă jumătate se întinde cu merdeneaua o foaie cât se poate de subţire. Se aşază pe un şervet şi se lasă să se usuce un pic. În acest timp se întinde a doua foaie. Când sunt potrivit de uscate, se face din fiecare foaie un sul, care se taie cât se poate de subţire. Se împrăştie tăiţeii pe masa de aluat sau pe un şervet întins şi se lasă până se usucă bine. Tăiţeii bine uscaţi se pot păstra mai mult timp într-un sac de pânză, la loc uscat.
sursa bucataria-romaneasca.ro
sursa bucataria-romaneasca.ro
Subiecte similare
» Ciorbă cu tăiței de casă
» Borș de Rață cu Tăiței
» Salată cu carne şi tăiţei
» Supă de găină cu tăiței de casă
» Borș de Rață cu Tăiței
» Salată cu carne şi tăiţei
» Supă de găină cu tăiței de casă
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum