Prajitura cu crema de lapte
Pagina 1 din 1
Prajitura cu crema de lapte
IngredienteCrema de lapte2 l lapte de vaca800 gr zaharo lingurita rasa bicarbonat de sodiuun varf de cutit de sareBlat6 oua250 gr zahar125 ml lapte300 gr fainaun pachetel praf de coptun varf de cutit de sareesenta de vanilieSirop350 ml lapte250 ml frisca lichidaMod de prepararePreparare crema de lapteLaptele se pune la fiert intr-o cratita cu fundul gros sau un ceaunel.Cand acesta s-a incalzit bine se adauga zaharul ,bicarbonatul si praful de sare.Se fierbe la foc mic amestecand constant in el.Este gata atunci cand a scazut cam la jumatate si are culoarea caramelului.Se lasa sa se raceasca dupa care poate fi folosit .Se pastreaza foarte bine cam 10 zile intr-un borcan inchis ermetic la frigider.BlatulAlbusurile se bat spuma cu zaharul pe care il adaugam treptat.Se adauga galbenusurile amestecate cu esenta de vanilie si se incorporeaza usor.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si sarea alternand cu laptele.Se amesteca cu o paleta de jos in sus astfel incat albusul sa nu se lase.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc moderat.Dupa ce blatul s-a racit foarte putin il intepam cu un bat de frigaruie pe toata suprafata si il insiropam cu amestecul de lapte si frisca rece(blatul ramane in tava in care l-am copt...dar nu uitati sa desprindeti de pe el hartia de copt).Se lasa la rece dupa care se portioneaza dupa placul fiecaruia si se serveste impreuna cu crema de lapte.Blatul insiropat trebuie tinut in permanenta in frigider...astfel prajitura e mult mai buna.
sursa bucataria-romaneasca.ro
sursa bucataria-romaneasca.ro
Subiecte similare
» Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post
» Lapte de pasăre
» Pâine cu lapte
» Crema de Zahar Ars cu Dovleac
» Crema de gutui cu lamâie
» Lapte de pasăre
» Pâine cu lapte
» Crema de Zahar Ars cu Dovleac
» Crema de gutui cu lamâie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum