Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Crema de Zahar Ars cu Dovleac

In jos

Crema de Zahar Ars cu Dovleac Empty Crema de Zahar Ars cu Dovleac

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 17:29

Timp de preparare: 1 ora; la frigider: 2 ore.
Ingrediente: pulpa de la un dovleac de marime medie, 2 cani de lapte, 1 cana de zahar, 6 oua, 2 linguri de rom, un pliculet de zahar vanilat, 1/4 cana de apa, 1/2 lingurita de ienibahar macinat.
Ustensile: mixer, blender sau robot de bucatarie
Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_ingrediente
Mai intai pregatim zaharul caramel cu care sa tapetam forma de prajituri. Punem 1/4 din zahar intr-un vas pe aragaz si amestecam mereu, pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam apa si amestecam in continuare. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_caramel
Atunci cand zaharul este complet topit, il luam de pe plita aragazului si il turnam in forma pentru prajitura, tapetand fundul cratitei si peretii acesteia. Lasam sa se raceasca zaharul caramel, care va forma o crusta pe forma de prajituri. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_forma

Intre timp, amestecam dovleacul la blender sau la robotul de bucatarie, astfel incat sa obtinem o pasta cremoasa. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_blender
Compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac se obtine astfel: amestecam la mixerul de bucatarie ouale, restul de zahar (3/4 cana), laptele fierbinte (fiert in prelabil) si pasta de dovleac. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_compozitie
Adaugam 2 linguri de rom, zaharul vanilat si ienibaharul aromat, dat prin masina de macinat condimente. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_condimente


Turnam compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac in cratita sau forma de prajituri tapetata cu zahar caramel si o dam la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte pana cand se rumeneste si mijlocul este copt. Eventual, verificam folosind o scobitoare: infigem scobitoarea in mijlocul cremei de zahar si, daca nu ramane compozitie pe scobitoare, atunci crema este gata. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_cuptor
Scoatem crema din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o lasam in frigider cel putin 2 ore. Inainte de a o servi, desprindem crema usor cu un cutit pe margini, pentru a o dezlipi de forma de prjituri sau de cratita. Punem un platou deasupra cratitei si rasturnam crema cu dovleac in platou, turnand si siropul de zahar ars deasupra. Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_platou
Aceasta versiune a retetei traditionale de crema de zahar ars este imbogatita cu aroma deosebita si vitaminele oferite de dovleac .
Crema de Zahar Ars cu Dovleac Retete_halloween_crema_zahar_ars_dovleac_gata

sursa pofta-buna.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum