Crema de Zahar Ars cu Dovleac
Pagina 1 din 1
Crema de Zahar Ars cu Dovleac
Timp de preparare: 1 ora; la frigider: 2 ore.
Ingrediente: pulpa de la un dovleac de marime medie, 2 cani de lapte, 1 cana de zahar, 6 oua, 2 linguri de rom, un pliculet de zahar vanilat, 1/4 cana de apa, 1/2 lingurita de ienibahar macinat.
Ustensile: mixer, blender sau robot de bucatarie
Mai intai pregatim zaharul caramel cu care sa tapetam forma de prajituri. Punem 1/4 din zahar intr-un vas pe aragaz si amestecam mereu, pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam apa si amestecam in continuare.
Atunci cand zaharul este complet topit, il luam de pe plita aragazului si il turnam in forma pentru prajitura, tapetand fundul cratitei si peretii acesteia. Lasam sa se raceasca zaharul caramel, care va forma o crusta pe forma de prajituri.
Intre timp, amestecam dovleacul la blender sau la robotul de bucatarie, astfel incat sa obtinem o pasta cremoasa.
Compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac se obtine astfel: amestecam la mixerul de bucatarie ouale, restul de zahar (3/4 cana), laptele fierbinte (fiert in prelabil) si pasta de dovleac.
Adaugam 2 linguri de rom, zaharul vanilat si ienibaharul aromat, dat prin masina de macinat condimente.
Turnam compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac in cratita sau forma de prajituri tapetata cu zahar caramel si o dam la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte pana cand se rumeneste si mijlocul este copt. Eventual, verificam folosind o scobitoare: infigem scobitoarea in mijlocul cremei de zahar si, daca nu ramane compozitie pe scobitoare, atunci crema este gata.
Scoatem crema din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o lasam in frigider cel putin 2 ore. Inainte de a o servi, desprindem crema usor cu un cutit pe margini, pentru a o dezlipi de forma de prjituri sau de cratita. Punem un platou deasupra cratitei si rasturnam crema cu dovleac in platou, turnand si siropul de zahar ars deasupra.
Aceasta versiune a retetei traditionale de crema de zahar ars este imbogatita cu aroma deosebita si vitaminele oferite de dovleac .
sursa pofta-buna.ro
Ingrediente: pulpa de la un dovleac de marime medie, 2 cani de lapte, 1 cana de zahar, 6 oua, 2 linguri de rom, un pliculet de zahar vanilat, 1/4 cana de apa, 1/2 lingurita de ienibahar macinat.
Ustensile: mixer, blender sau robot de bucatarie
Mai intai pregatim zaharul caramel cu care sa tapetam forma de prajituri. Punem 1/4 din zahar intr-un vas pe aragaz si amestecam mereu, pana cand se topeste zaharul. Apoi adaugam apa si amestecam in continuare.
Atunci cand zaharul este complet topit, il luam de pe plita aragazului si il turnam in forma pentru prajitura, tapetand fundul cratitei si peretii acesteia. Lasam sa se raceasca zaharul caramel, care va forma o crusta pe forma de prajituri.
Intre timp, amestecam dovleacul la blender sau la robotul de bucatarie, astfel incat sa obtinem o pasta cremoasa.
Compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac se obtine astfel: amestecam la mixerul de bucatarie ouale, restul de zahar (3/4 cana), laptele fierbinte (fiert in prelabil) si pasta de dovleac.
Adaugam 2 linguri de rom, zaharul vanilat si ienibaharul aromat, dat prin masina de macinat condimente.
Turnam compozitia pentru crema de zahar ars cu dovleac in cratita sau forma de prajituri tapetata cu zahar caramel si o dam la cuptor intr-o tava cu apa fierbinte pana cand se rumeneste si mijlocul este copt. Eventual, verificam folosind o scobitoare: infigem scobitoarea in mijlocul cremei de zahar si, daca nu ramane compozitie pe scobitoare, atunci crema este gata.
Scoatem crema din cuptor si o lasam sa se raceasca, apoi o lasam in frigider cel putin 2 ore. Inainte de a o servi, desprindem crema usor cu un cutit pe margini, pentru a o dezlipi de forma de prjituri sau de cratita. Punem un platou deasupra cratitei si rasturnam crema cu dovleac in platou, turnand si siropul de zahar ars deasupra.
Aceasta versiune a retetei traditionale de crema de zahar ars este imbogatita cu aroma deosebita si vitaminele oferite de dovleac .
sursa pofta-buna.ro
Subiecte similare
» Cozonac cu crema din budinca
» Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post
» Dovleac Copt
» Prajitura cu crema de lapte
» Crema de gutui cu lamâie
» Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post
» Dovleac Copt
» Prajitura cu crema de lapte
» Crema de gutui cu lamâie
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum