Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post

In jos

Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post  Empty Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post

Mesaj  Mark Mier 10 Apr 2013, 16:42

Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post

Prăjitură cu foi de zahăr ars și cremă de cafea de post  Prajitura-cu-foi-de-zahar-ars-si-crema-de-cafea-de-post-800x600-26653


Ingrediente


Pentru foile de zahar ars:

2 cani cu zahar tos {cana de aceea pt. cacao cu lapte de 250ml.}
1 cana cu apa fierbinte
1 cana cu ulei
2 lingurite bicrbonat de sodiu stinse cu suc de lamiie
faina cit cuprinde {aprox.800-1000g}

Pentru Crema caramel cu cafea:

800ml. apa rece
300g. zahar tos
100g. amidon alimentar
2-3 lingurite ness
cafea macinata dupa preferinta
200g. margarina Rama

Mod de preparare



In primul rand se pregatesc foile de zahar ars:

Se ia 1 cana de zahar, se pune intr-o cratita si se caramelizeaza
pina ce capata culoarea roscat deschis. Se da cratita deoparte de pe foc
si se pune apa fierbinte si cealalta cana de zahar, dindu-se din nou la
foc mic pina la dizolvarea zaharului apoi se da la rece. In acest sirop
se pune bicarbonatul de sodiu stins, uleiul si faina, obtinindu-se un
aluat nu prea tare, bun de intins foi.

Se fac 4-5 foi care se coc pe fundul tavii unse si tapetate cu faina
{tava are dimensiunile:29/39 cm.}, la un foc mediu pina la usoara
rumenire a foilor. Fiecare foaie se scoate de pe tava si se pune pe cite
un gratar separat nu una peste alta.

Crema caramelizata de cafea:

Din 400ml apa se face o cafea concentrata. Separat intr-o cratita se
pune 100g de zahar la topit pina ce capata o culoare roscata, se da
deoparte de pe flacara vasul si se toarna cafeaua fierbinte si filtrata
{sa nu aiba zat}. Se pune iar pe foc mic pina se dizolva zaharul, dupa
care se da la rece. Intr-un vas neaderent {eu folosesc la cremele fierte
in general un vas de tuci ca un ceaun pt. ca nu se prinde crema la
fundul vasului } se pune restul de zahar, amidonul si se amesteca putin
ingredientele uscate, apoi se toarna treptat cafeaua, restul de apa si
se da la fiert la foc mic amestecind in crema pina ce aceasta se
ingroasa bine.

In crema fierbinte se pune si ness-ul si se da apoi la rece. Cind s-a
mai racorit se pune treptat si margarina taiata cuburi amestecind crema
pina la incorporarea ei. Se intinde apoi crema intre foi. Se pune la
presat si se orneaza cu zahar pudra combinat cu ness sau nuci macinate.




Mod de servire


Prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de cafea se serveste dupa ce foile s-au inmuiat.
sursa:culinar.ro
Mark
Mark
 
 


http://www.svdp.forumactual.com

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum