Paste cu ficatei de pui si sos de rosii
Pagina 1 din 1
Paste cu ficatei de pui si sos de rosii
Ficatei de pui cu paste fainoase si sos de rosii.
Se cumpara ficatei proaspeti, de pui, se curata de pielite si de ce mai lasa romanul ca sa atarne greu la cantar, se spala si se lasa la scurs intr-o sita.
Pui la fiert intr-o oala mai mare, apa cu putina sare si o strelice de ulei. Cand fierbe apa, pui pastele fainoase si le lasi sa fiarba fara capac, cam 8-10 minute, avand grija sa le amesteci usor sa nu se prinda. Nu trebuie fierte prea tare, ca se inmoaie si se lipesc. Dupa ce au fiert, opresti focul, pui capacul si le lasi sa se umfle vreo 10-15 minute. Le scurgi de apa intr-o sita. Calde, le calesti putin intr-o tigaie inalta, in care ai pus ulei si un catel de usturoi. Pui suc de rosii (de care face nevasta mea) peste pastele fainoase. Amesteci usor sa nu se rupa pastele fainoase. Le lasi acoperite cu capacul, in tigaie, sa stea calde.
Cureti ceapa mai multa, pe care o speli si o tai solzisori. Pui sare, piper, ardei iute (cateva feliute, ca doar e iute) peste ceapa si o calesti.
Cand ceapa a inceput sa se moaie, pui ficateii. Intorci de cateva ori ficateii, avand grija sa iei cu ceapa cu tot. Nu trebuie sa se arda, dar nici sa fie in sange, depinde de cat de tare dai focul (mai de graba sa fie potrivit de mare).
ficatei-de-pui-cu-paste-fainoase-si-sos-de-rosii
Se servesc fierbinti, pusi peste pastele fainoase.
Merge bine cu muraturi in otet si cu un vin alb demisec. Cui ii place poate pune si mustar pe ficatei.
Se cumpara ficatei proaspeti, de pui, se curata de pielite si de ce mai lasa romanul ca sa atarne greu la cantar, se spala si se lasa la scurs intr-o sita.
Pui la fiert intr-o oala mai mare, apa cu putina sare si o strelice de ulei. Cand fierbe apa, pui pastele fainoase si le lasi sa fiarba fara capac, cam 8-10 minute, avand grija sa le amesteci usor sa nu se prinda. Nu trebuie fierte prea tare, ca se inmoaie si se lipesc. Dupa ce au fiert, opresti focul, pui capacul si le lasi sa se umfle vreo 10-15 minute. Le scurgi de apa intr-o sita. Calde, le calesti putin intr-o tigaie inalta, in care ai pus ulei si un catel de usturoi. Pui suc de rosii (de care face nevasta mea) peste pastele fainoase. Amesteci usor sa nu se rupa pastele fainoase. Le lasi acoperite cu capacul, in tigaie, sa stea calde.
Cureti ceapa mai multa, pe care o speli si o tai solzisori. Pui sare, piper, ardei iute (cateva feliute, ca doar e iute) peste ceapa si o calesti.
Cand ceapa a inceput sa se moaie, pui ficateii. Intorci de cateva ori ficateii, avand grija sa iei cu ceapa cu tot. Nu trebuie sa se arda, dar nici sa fie in sange, depinde de cat de tare dai focul (mai de graba sa fie potrivit de mare).
ficatei-de-pui-cu-paste-fainoase-si-sos-de-rosii
Se servesc fierbinti, pusi peste pastele fainoase.
Merge bine cu muraturi in otet si cu un vin alb demisec. Cui ii place poate pune si mustar pe ficatei.
Nutzy-
Subiecte similare
» Paste fainoase fara ou cu sos de rosii
» Pateu de casă din ficăței de pui
» Ficăței cu ciuperci și coniac
» Cartofi aromati cu ficatei de pui
» Ficatei cu piure de cartofi
» Pateu de casă din ficăței de pui
» Ficăței cu ciuperci și coniac
» Cartofi aromati cu ficatei de pui
» Ficatei cu piure de cartofi
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum