Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Paste cu ficatei de pui si sos de rosii

In jos

Paste cu ficatei de pui si sos de rosii Empty Paste cu ficatei de pui si sos de rosii

Mesaj  Nutzy Lun 20 Sept 2010, 19:03

Ficatei de pui cu paste fainoase si sos de rosii.


Se cumpara ficatei proaspeti, de pui, se curata de pielite si de ce mai lasa romanul ca sa atarne greu la cantar, se spala si se lasa la scurs intr-o sita.

Pui la fiert intr-o oala mai mare, apa cu putina sare si o strelice de ulei. Cand fierbe apa, pui pastele fainoase si le lasi sa fiarba fara capac, cam 8-10 minute, avand grija sa le amesteci usor sa nu se prinda. Nu trebuie fierte prea tare, ca se inmoaie si se lipesc. Dupa ce au fiert, opresti focul, pui capacul si le lasi sa se umfle vreo 10-15 minute. Le scurgi de apa intr-o sita. Calde, le calesti putin intr-o tigaie inalta, in care ai pus ulei si un catel de usturoi. Pui suc de rosii (de care face nevasta mea) peste pastele fainoase. Amesteci usor sa nu se rupa pastele fainoase. Le lasi acoperite cu capacul, in tigaie, sa stea calde.

Cureti ceapa mai multa, pe care o speli si o tai solzisori. Pui sare, piper, ardei iute (cateva feliute, ca doar e iute) peste ceapa si o calesti.

Cand ceapa a inceput sa se moaie, pui ficateii. Intorci de cateva ori ficateii, avand grija sa iei cu ceapa cu tot. Nu trebuie sa se arda, dar nici sa fie in sange, depinde de cat de tare dai focul (mai de graba sa fie potrivit de mare).

ficatei-de-pui-cu-paste-fainoase-si-sos-de-rosii

Se servesc fierbinti, pusi peste pastele fainoase.

Merge bine cu muraturi in otet si cu un vin alb demisec. Cui ii place poate pune si mustar pe ficatei.
Nutzy
Nutzy
 
 


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum