Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SALEURI CU TELEMEA DE CASĂ

In jos

SALEURI CU TELEMEA DE CASĂ Empty SALEURI CU TELEMEA DE CASĂ

Mesaj  AgendaCulinara Mar 21 Sept 2010, 11:32

Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cupor 2 ora.
Ingrediente: 200 g margarina, 100 g untura, 1 cana de lapte batut, 3 oua, 25 g drojdie, 3-4 lingurite de sare, 400 g faina, 200 g telemea.
Mai intai preparam aluatul amestecand faina cu ouale, cu margarina, untura, laptele batut si sarea. Framantam bine aluatul si il lasam deoparte la dospit aproximativ 2 ore. Apoi, cu un sucitor, intindem foi de aluat de grosime medie.
 Batem unul din oua intr-un castron.
 Ungem foile de aluat cu oul batut.



Dam branza telemea pe razatoare...
 ... si o presaram peste aluatul de saleuri. O alta varianta este sa incorporam branza in aluat.
 Cu un cutit, taiem aluatul fasii subtiri. Daca avem forme speciale pentru patiserie, putem sa le folosim pentru a da un aspect mai frumos saleurilor.


Asezam saleurile intr-o tava de cuptor tapetata cu faina. Putem folosi si hartie speciala pentru copt.
 Dam saleurile la cuptorul in prelabil incins si le lasam sa se coaca, la foc moderat, pana se rumenesc.
 Saleurile sunt gata - fragede si crocante pentru aperitiv. Reteta se poate prepara si fara untura, insa aceasta are rolul de le fragezi. Astfel, se pot pastra moi timp de 2-3 zile.

reteta de pe net
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum