SALEURI CU TELEMEA DE CASĂ
Pagina 1 din 1
SALEURI CU TELEMEA DE CASĂ
Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cupor 2 ora.
Ingrediente: 200 g margarina, 100 g untura, 1 cana de lapte batut, 3 oua, 25 g drojdie, 3-4 lingurite de sare, 400 g faina, 200 g telemea.
Mai intai preparam aluatul amestecand faina cu ouale, cu margarina, untura, laptele batut si sarea. Framantam bine aluatul si il lasam deoparte la dospit aproximativ 2 ore. Apoi, cu un sucitor, intindem foi de aluat de grosime medie.
Batem unul din oua intr-un castron.
Ungem foile de aluat cu oul batut.
Dam branza telemea pe razatoare...
... si o presaram peste aluatul de saleuri. O alta varianta este sa incorporam branza in aluat.
Cu un cutit, taiem aluatul fasii subtiri. Daca avem forme speciale pentru patiserie, putem sa le folosim pentru a da un aspect mai frumos saleurilor.
Asezam saleurile intr-o tava de cuptor tapetata cu faina. Putem folosi si hartie speciala pentru copt.
Dam saleurile la cuptorul in prelabil incins si le lasam sa se coaca, la foc moderat, pana se rumenesc.
Saleurile sunt gata - fragede si crocante pentru aperitiv. Reteta se poate prepara si fara untura, insa aceasta are rolul de le fragezi. Astfel, se pot pastra moi timp de 2-3 zile.
reteta de pe net
Ingrediente: 200 g margarina, 100 g untura, 1 cana de lapte batut, 3 oua, 25 g drojdie, 3-4 lingurite de sare, 400 g faina, 200 g telemea.
Mai intai preparam aluatul amestecand faina cu ouale, cu margarina, untura, laptele batut si sarea. Framantam bine aluatul si il lasam deoparte la dospit aproximativ 2 ore. Apoi, cu un sucitor, intindem foi de aluat de grosime medie.
Batem unul din oua intr-un castron.
Ungem foile de aluat cu oul batut.
Dam branza telemea pe razatoare...
... si o presaram peste aluatul de saleuri. O alta varianta este sa incorporam branza in aluat.
Cu un cutit, taiem aluatul fasii subtiri. Daca avem forme speciale pentru patiserie, putem sa le folosim pentru a da un aspect mai frumos saleurilor.
Asezam saleurile intr-o tava de cuptor tapetata cu faina. Putem folosi si hartie speciala pentru copt.
Dam saleurile la cuptorul in prelabil incins si le lasam sa se coaca, la foc moderat, pana se rumenesc.
Saleurile sunt gata - fragede si crocante pentru aperitiv. Reteta se poate prepara si fara untura, insa aceasta are rolul de le fragezi. Astfel, se pot pastra moi timp de 2-3 zile.
reteta de pe net
Subiecte similare
» BRÂNZĂ TELEMEA de CASĂ
» Kürtőskalács de casă
» Caltabosi de Casa
» Ciorbă cu tăiței de casă
» Pateu de casă din ficăței de pui
» Kürtőskalács de casă
» Caltabosi de Casa
» Ciorbă cu tăiței de casă
» Pateu de casă din ficăței de pui
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum