Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Caltabosi de Casa

In jos

Caltabosi de Casa Empty Caltabosi de Casa

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 15:50





Timp de preparare: 2 ore
Ingrediente:

400 g carne tocata de porc,
doua intestine groase de porc,
o cana de orez, un ou,2 cepe,
o cana de otet, o legatura de patrunjel, sare, pier,

Ustensile de Bucatarie:

masina de tocat carne sau robot de bucatarie,
spumiera, ata si ac

Electrocasnice: aragaz

Preparare:

Inainte de a incepe prepararea caltabosilor, curatam si spalam intestinele de porc si le lasam         intr-un vas cu apa si otet, pentru a inlatura mirosul neplacut. Apoi putem sa ne apucam de treaba: taiem carnea bucatele si o dam prin masina de tocat sau la robotul de bucatarie. O amestecam cu ceapa tocata marunt.

Caltabosi de Casa Retete_craciun_caltabos_carne_tocata

Spalam orezul in mai multe ape si il scurgem, dupa care il amestecam cu carnea si ceapa.

Caltabosi de Casa Retete_craciun_caltabos_orez

Adaugam verdeata, oul si condimentele si amestecam bine compozitia.

Caltabosi de Casa Retete_craciun_caltabos_condimente_oua

Iata matele de porc, albite si curatate cu otet.

Caltabosi de Casa Retete_craciun_caltabos_mate

Umplem intestinele cu compozitia de carne tocata si le legam la capete cu ata rezistenta.

Caltabosi de Casa Retete_craciun_caltabos_umplere_mate

Punem caltabosii la fiert intr-un vas cu apa, intepandu-i din cand in cand ca sa nu plesneasca.  Se lasa pe aragaz, la foc moderat, aproximativ 45-50 de minute.  Caltabosii se pot servi in mai multe feluri, dupa preferinta: calzi, imediat dupa preparare,  raciti si cu mustar, sau prajiti in ulei .

Caltabosi de Casa Retete_craciun_caltabos_fierbere

Caltabosi de Casa Poftamarero
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum