Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

CHIFTELUȚE CU CARNE TOCATĂ

In jos

CHIFTELUȚE CU CARNE TOCATĂ Empty CHIFTELUȚE CU CARNE TOCATĂ

Mesaj  AgendaCulinara Mar 21 Sept 2010, 12:14

Timp de preparare: 40 minute
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie pentru prajit, spumiera, tocator de carne sau robot de bucatarie (daca nu avem carne tocata), pisalog de usturoi
Ingrediente: 300 g carne tocata (daca nu avem, putem o toca la robotul de bucatarie), 1 capatana de usturoi, 1 ceapa mica, 2 oua, 1 lingura de faina, 1 legatura de patrunjel, 1 felie de paine inmuiata in apa, sare si piper dupa gust. Optional, putem adauga si un morcov ras, dar nu este obligatoriu.
Preparare:
Amestecam carnea tocata cu usturoiul si ceapa tocate marunt si adaugam sare si piper.
 Tocam verdeata (patrunjelul) si il amestecam in compozitie impreuna cu ouale intregi.
 Dupa ce inmuiem painea complet in apa, o amestecam cu restul de compozitie.
Presaram si faina si o incorporam in compozitia de chiftele.

 Amestecam totul pana obtinem o pasta legata, apoi formam chiftelutele cu podul palmei, de marimea unei mingi de ping-pong. Prajim chiftelutele in ulei incins si schimbam uleiul dupa fiecare rand de chiftele.

Chiftelutele cu carne se pot servi calde sau reci, la aperitiv, sau cu garnitura de piure de cartofi la felul principal.


retete de pe net
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum