Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tort cu crema de zahar ars si mere

In jos

Tort cu crema de zahar ars si mere Empty Tort cu crema de zahar ars si mere

Mesaj  AgendaCulinara Sam 27 Noi 2010, 18:38

IngredienteBlat: 3 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 5 gr praf de copt, vanilieCrema: 1 litru lapte, 5 oua, vanilie, 100 gr zahar.Glazura: 150 gr zahar pentru caramel, 1 mar.Mod de preparareIntr-o cratita se pune zaharul la topit pentru a tepeta practic cratita cu zahar topit, se amesteca cu o paleta pana se topeste si se lasa maxim 30 sec , pana capata o culoare aurie spre roscata. Se ia de pe foc si se misca cratita astfel incat sa fie zahar caramel pe toata suprafata formei. Se pun felii de mar sub forma de floare si se introduce la cuptor. Separat intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul, lapte si vanilie. Cand merele au inceput sa se inmoaie turnam foarte usor compozitia de crema si se lasa la cuptor pana se coaguleaza. Separat se formeaza blatul dupa tehnologia generala si se toarna peste crema cand aceasta s-a inchegat bine. Se introduce din nou la cuptor si se lasa pana se coace. Dupa coacere se lasa la rece cca 2 ore , dupa acest timp se rastoarna pe platou, astfel incat crema este deasupra si blatul sub insiropat cu siropul de la crema. Este un deliciu. Dupa preferinta se poate decora cu frisca.Mod de servireSe serveste rece, dupa preferinta cu frisca.Tort cu crema de zahar ars si mere 2177
Tort cu crema de zahar ars si mere 2173
Tort cu crema de zahar ars si mere 2175
Tort cu crema de zahar ars si mere 2176
Tort cu crema de zahar ars si mere 2178
Tort cu crema de zahar ars si mere 2172
sursa bucataria-romaneasca.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum