Iahnie de fasole cu carne afumată
Pagina 1 din 1
Iahnie de fasole cu carne afumată
Iahnie de fasole cu carne afumată
Ingrediente:
* 300 g pastrama afumata gasca * 200 g costita
afumata * 300 g carnaciori de porc afumati * 1 lingura untura
gasca * 1 ciolan afumat de porc 500 g * 2 linguri maduva * 1
ardei gras * 2 cepe * 2 morcovi * 2 foi dafin * 3
legaturi marar * 1 legatura tarhon * 1 pahar vin alb dulce *
200 ml bulion gros de rosii * 5 catei usturoi * 1 lingurita cu
boia * 1 lingura pasta ardei * piper boabe * 1 kg fasole
alba cu bob mare
Mod de preparare:
Seara * Se pune fasolea la inmuiat in multa apa rece
Dimineata
* Ciolanul, pastrama si fasolea, cu piper boabe si boia ,se pun la
fiert in 3 litri apa (trebuie sa scada destul de mult) * Carnati si
costita se taie in bucati potrivite * Se dau pe razatoare : ceapa,
ardeiul si morcovii * Se toaca pasta usturoiul si tarhonul *
Dupa o ora - o ora si un sfert, se scoate ciolanul din fiertura si se
lasa sa se raceasca putin * Se pun in fasole la fiert timp de 30
minute , la foc mic pe marginea plitei ceapa, morcovii, ardeiul, maduva,
untura de gasca, pastrama, costita, usturoiul, tarhonul, paprica, pasta
de ardei, vinul (se amesteca des, sa nu se prinda) * Se dezoseaza
ciolanul, se taie carnea ,soricul si se pun in fiertura * Dupa ce a
trecut jumatatea de ora se adauga carnaciorii si bulionul de rosii, sa
mai fiarba inabusit douazeci de minute * Potriviti eventual sosul
din apa fierbinte, sa fie cam o jumatate litru zeama groasa la tot ce-i
acolo * Se toaca marar * Dupa ce a fiert fasolea in total doua
ore si jumatate, se ia de pe foc, se presara marar.
Ingrediente:
* 300 g pastrama afumata gasca * 200 g costita
afumata * 300 g carnaciori de porc afumati * 1 lingura untura
gasca * 1 ciolan afumat de porc 500 g * 2 linguri maduva * 1
ardei gras * 2 cepe * 2 morcovi * 2 foi dafin * 3
legaturi marar * 1 legatura tarhon * 1 pahar vin alb dulce *
200 ml bulion gros de rosii * 5 catei usturoi * 1 lingurita cu
boia * 1 lingura pasta ardei * piper boabe * 1 kg fasole
alba cu bob mare
Mod de preparare:
Seara * Se pune fasolea la inmuiat in multa apa rece
Dimineata
* Ciolanul, pastrama si fasolea, cu piper boabe si boia ,se pun la
fiert in 3 litri apa (trebuie sa scada destul de mult) * Carnati si
costita se taie in bucati potrivite * Se dau pe razatoare : ceapa,
ardeiul si morcovii * Se toaca pasta usturoiul si tarhonul *
Dupa o ora - o ora si un sfert, se scoate ciolanul din fiertura si se
lasa sa se raceasca putin * Se pun in fasole la fiert timp de 30
minute , la foc mic pe marginea plitei ceapa, morcovii, ardeiul, maduva,
untura de gasca, pastrama, costita, usturoiul, tarhonul, paprica, pasta
de ardei, vinul (se amesteca des, sa nu se prinda) * Se dezoseaza
ciolanul, se taie carnea ,soricul si se pun in fiertura * Dupa ce a
trecut jumatatea de ora se adauga carnaciorii si bulionul de rosii, sa
mai fiarba inabusit douazeci de minute * Potriviti eventual sosul
din apa fierbinte, sa fie cam o jumatate litru zeama groasa la tot ce-i
acolo * Se toaca marar * Dupa ce a fiert fasolea in total doua
ore si jumatate, se ia de pe foc, se presara marar.
Subiecte similare
» Iahnie de fasole ca la Salaj
» Iahnie de fasole boabe, cu porcarele
» Ciorbă cu carne afumată si roșii
» CARNE DE PORC CU FASOLE BOABE
» Ciorbă cu costiță afumată
» Iahnie de fasole boabe, cu porcarele
» Ciorbă cu carne afumată si roșii
» CARNE DE PORC CU FASOLE BOABE
» Ciorbă cu costiță afumată
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum