Dovlecei Pane
Pagina 1 din 1
Dovlecei Pane
Dovlecei Pane
Timp de preparare: 30 minute.
Ingrediente:3 dovlecei, 4 linguri de faina, ulei, sare dupa gust, 1 capatana de usturoi.
Mai intai curatam dovleceii si ii taiem rondele sau felii pe lung, groase cam de jumatate de cm.
Intr-o farfurie, batem ouale cu furculita si presaram un praf de sare.
Luam cate o bucata de dovlecel si o dam prin faina, apoi prin ou si iar prin faina si o
prajim in uleiul incins.
Lasam bucatile de dovlecel pane sa se rumeneasca pana capata o nuanta aurie.
Sfatul bucatarului: Daca nu incap toate bucatile in acelasi timp in tigaie, vom avea de facut mai multe
runde de prajit, dar este bine sa schimbam uleiul dupa fiecare runda, deoarece faina arsa care ramane
in ulei poate fi daunatoare la digestie.
Dovleceii pane se servesc cu mujdei de usturoi, preparat din usturoi pisat, amestecat
apa si sare dupa gust.
Reteta de dovlecei pane este potrivita pentru masa pranz, cu garnitura de fasole verde pastai, sau pentru orice meniu vegetarian.
Pofta mare!
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum