PATE DE PORC
Pagina 1 din 1
PATE DE PORC
PATE DE PORC
Unul din preparatele excelente pe care le putem obtine traditional de Craciun, din carnea de porc este acest pate de porc.
Acest pate de porc este un produs savuros si foarte gustos.
Cu ajutorul acestei retete de pate de porc putem pastra acest pate de porc mai mult timp, pentru a ne bucura de aceste clipe de extaz culinar.
Ingrediente:
2 kg ficat
2 kg carne de porc
2 kg slanina
2 kg ceapa
sare si piper dupa gust
2 foi de dafin
Mod de preparare:
Se trece totul prin masina de carne separat, astfel: prima data slanina, apoi ceapa, carnea si ultimul ficatul.;
In aceeasi ordine - slanina, ceapa, carnea, ficatul - se pun intr-o cratita mare, pe foc;
Totul este gata cand untura s-a ridicat si atunci se pune sare dupa gust, piper si foile de dafin;
Se lasa la racit, iar a doua zi se mai dau inca o data prin masina de tocat si se pun din nou la foc;
Dupa ce compozitia a dat in cateva clocote, se aseaza pateul in borcane cu filet.
Daca pateul nu are untura deasupra, se topeste putina untura proaspata si se pune peste el.
Se infileteaza borcanele sau se acopera cu celofan si se pun in camara la rece.
Pofta Buna !
SURSA:TAIEREAPORCULUI.RO
Unul din preparatele excelente pe care le putem obtine traditional de Craciun, din carnea de porc este acest pate de porc.
Acest pate de porc este un produs savuros si foarte gustos.
Cu ajutorul acestei retete de pate de porc putem pastra acest pate de porc mai mult timp, pentru a ne bucura de aceste clipe de extaz culinar.
Ingrediente:
2 kg ficat
2 kg carne de porc
2 kg slanina
2 kg ceapa
sare si piper dupa gust
2 foi de dafin
Mod de preparare:
Se trece totul prin masina de carne separat, astfel: prima data slanina, apoi ceapa, carnea si ultimul ficatul.;
In aceeasi ordine - slanina, ceapa, carnea, ficatul - se pun intr-o cratita mare, pe foc;
Totul este gata cand untura s-a ridicat si atunci se pune sare dupa gust, piper si foile de dafin;
Se lasa la racit, iar a doua zi se mai dau inca o data prin masina de tocat si se pun din nou la foc;
Dupa ce compozitia a dat in cateva clocote, se aseaza pateul in borcane cu filet.
Daca pateul nu are untura deasupra, se topeste putina untura proaspata si se pune peste el.
Se infileteaza borcanele sau se acopera cu celofan si se pun in camara la rece.
Pofta Buna !
SURSA:TAIEREAPORCULUI.RO
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
|
|