Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC

In jos

SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC Empty SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 11:51


SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC Slanina2 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 39 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC Kaizer SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC Kaizer2 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 89 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 40 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 44

Slaninile recoltate de pe partea dorsala a porcului vor fi taiate in forma dreptunghiulara sau patrata in functie de felul cum veti doriti dumneavoastra.

SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 62

Ceafa si gusa au fost obtinute prin separare de capul porcului si sunt niste parti importante.

In compozitia acestora straturile de grasime si carne alterneaza , deci sunt niste produse speciale.
costita de porc

Costita de porc (impreuna cu slanina de pe ea) va fi pusa la sarat impreuna cu slanina.

Putem pune cateva bucati in tocanita , dar ar fi de preferat sa o afumam si sa o gatim ulterior numai cu varza murata sau fasole.

Kaizerul este constituit de slanina de pe burta.

Aceasta slanina este mai subtire decat cea de pe spate si are pe langa grasime si un strat gros de carne frageda .

Toate acestea de mai sus vor fi puse pentru cinci - sase zile in apa cu sare si piper si lasate sa se fezandeze.

Recipientul in care vor fi puse aceste produse de sezon trebuie sa fie convectionat obligatoriu din lemn (de exemplu : un ciubar , un butoi sau o covata ).

SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 14 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 15 SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC 05

Sa nu aveti nici o grija in ceea ce priveste cantitatea de sare din saramura.

Indiferent cat de multa ati pune, slanina isi va lua numai atat cat ii trebuieste ( asta e una din calitatile ei ).

Dupa 3 zile facem o vizita la ciubar si le intoarcem ( partile de dedesupt le vom pune deasupra).

Este necesar sa facem asta pentru ca toate aceste produse sa se matureze si sareze uniform.

Dupa dupa aceasta perioada, le scoatem, le scurgem si le legam cu sfoara sau le agatam in carlige.

carlige pentru afumat porcul

Le lasam la zvantat cam o zi intr-un loc unde nu vor fi expuse in mod direct la razele soarelui.

Se vor pastra astfel o perioada foarte lunga (luni de zile).

OASELE

Daca va raman bucati de oase mai mari , sa nu le aruncati.

SLĂNINĂ,CEAFĂ,GUȘĂ ,COSTIȚĂ ȘI KAIZER de PORC Ciolane

Urmeaza sa fie afumate si apoi agatate in camara la pastrare.

Cand veti avea chef de iahnie de fasole cu ciolan, veti vedea ce bune sunt.
sursa:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum