Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SĂRAREA SLĂNINILOR,ŞUNCILOR,MUŞCHILOR ŞI CIOLANELOR de PORC

In jos

SĂRAREA SLĂNINILOR,ŞUNCILOR,MUŞCHILOR ŞI CIOLANELOR de PORC Empty SĂRAREA SLĂNINILOR,ŞUNCILOR,MUŞCHILOR ŞI CIOLANELOR de PORC

Mesaj  AgendaCulinara Dum 06 Oct 2013, 12:14

SARAREA

Putem conserva prin sarare:

slaninile
suncile
muschii
ciolanele .

Acestea vor fi tinute intr-o solutie de apa cu sare ( clasica saramura ) intr-un butoi , covata , copaie , ciubar de lemn timp de 5-12 zile ( aici parerile difera de la o zona geografica la alta , de la gusturile unei persoane la alta ).

Se pune deasupra vasului un capac mare de lemn si o greutate care sa preseze in saramura toate componentele.
Atentie :

Sararea in sine nu este un procedeu de conservare decat daca este urmata de afumare.
Cum se face saramura ?

La 1 ( un ) litru de apa punem urmatoarele cantitati :

150 grame sare
3 foi de dafin
1 lingurita piper macinat
5-10 buc piper boabe
1 lingurita cimbru (sau o crenguta mai mica)
1 capatana de usturoi

Calitatea saramurii se verifica cu un ou de gaina. Daca pluteste , inseamna ca saramura este perfecta.

Din 3 in 3 zile , ne vom duce la vasul in care pastram toate acestea si vom intoarce rand pe rand bucatile ( cele de dedesubt le vom urca deasupra si invers ).

Dupa sfarsitul procesului de sarare , scoatem toate aceste bunatati ,le spalam cu apa rece si le agatam in carlige.

Le vom atarna intr-un loc ferit , mai la umbra, si le lasam sa se zvante cam 10-12 ore , dupa care urmeaza sa le afumam.
sursa:taiereaporcului.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum