TOPIREA GRĂSIMII de PORC
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: CONSERVAREA CĂRNII de PORC şi a PRODUSELOR
Pagina 1 din 1
TOPIREA GRĂSIMII de PORC
Vom taia in bucatele mici bucatile de slanina de pe spatele porcului si le vom pune progresiv intr-o oala sau ceaun , la foc mic.
Pe masura ce slanina se topeste , vom mai adauga alte bucatele.
Amestecam compozitia pe masura ce are loc topirea.
In acest mod obtinem :
untura ( pe la tara se obisnuieste sa fie folosita in loc de ulei )
jumari (bucatele de slanina prajita).
Jumarile sunt delicioase si pot fi pastrate chiar si 12 luni in borcane, acoperite cu untura.
Ele vor fi apreciate mai ales cand sunt gatite de-a lungul anului impreuna cu ouale prajite si cu mamaliguta.
Daca veti adauga in farfurie si o lingura de branza sarata , veti vedea ca viata poate fi frumoasa.
sursa:taiereaporcului.ro
Pe masura ce slanina se topeste , vom mai adauga alte bucatele.
Amestecam compozitia pe masura ce are loc topirea.
In acest mod obtinem :
untura ( pe la tara se obisnuieste sa fie folosita in loc de ulei )
jumari (bucatele de slanina prajita).
Jumarile sunt delicioase si pot fi pastrate chiar si 12 luni in borcane, acoperite cu untura.
Ele vor fi apreciate mai ales cand sunt gatite de-a lungul anului impreuna cu ouale prajite si cu mamaliguta.
Daca veti adauga in farfurie si o lingura de branza sarata , veti vedea ca viata poate fi frumoasa.
sursa:taiereaporcului.ro
Agenda Culinară :: AGENDA CULINARĂ :: TRADIŢII şi OBICEIURI de IGNAT :: CONSERVAREA CĂRNII de PORC şi a PRODUSELOR
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum