Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

PÂINE de CASĂ la CUPTOR

In jos

 PÂINE de CASĂ la CUPTOR  Empty PÂINE de CASĂ la CUPTOR

Mesaj  AgendaCulinara Joi 18 Apr 2013, 23:47



Timp de preparare: pregatire: 45 minute, crescut aluatul:1 ora si jumatate, la cuptor: 1 ora.
Electrocasnice: cuptor de aragaz
Ustensile de Bucatarie: sucitor de aluat, tavi pentru paine
Ingrediente pentru 3 paini: 1,4 kg de faina, 50 g drojdie, 1
lingurita de sare, 1 ligura de ulei pentru aluat si 2 liguri de ulei
pentru uns tavile, 1 ligurita de zahar, 700 ml apa calduta (nu
fierbinte!). 
Amestecati faina, drojdia, sarea si 1 ligura de ulei, adaugand din cand in cand cate putina apa.

Framantati bine aluatul, cam 30 de minute, dupa care il lasati sa creasca intr-un loc calduros. 


Dupa ce a crescut aluatul, il impartiti in 3 si intindeti fiecare
bucata cu sucitorul, pana obtineti o foaie de grosime medie.Pe
suprafata pe care lucrati intindeti putin ulei ca sa nu se lipeasca
aluatul. 
Rulati fiecare foaie de aluat pe dimensiunile tavii, o asezati in tava
si apoi crestati painea cu un cutit pentru a evita ruperea ei atunci
cand creste si se coace.


Lasati painea in tava inca aproximativ 15 minute, ca sa mai creasca. Intre timp incalziti cuptorul la pozitia 3. 

Pregatiti
intr-o cescuta un sirop de apa cu 1 lingurita de zahar, amestecati pana
se dizolva zaharul si apoi ungeti painile. Va da un gust bun si
painile se vor rumeni mai frumos.

Dati painea la cuptor (pozitia 3-4) aproximativ 45 de minute -1 ora sau pana se rumeneste 

Nimic nu se compara cu mirosul de paine prospata si calda.



 PÂINE de CASĂ la CUPTOR  Poftamarero
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum