Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cozonac cu crema din budinca

In jos

Cozonac cu crema din budinca Empty Cozonac cu crema din budinca

Mesaj  AgendaCulinara Vin 03 Dec 2010, 20:25

Cozonac cu crema din budinca IMG_23377
Nici nu stiu cum sa-i zic... cozonac, prajitura, oricum e un dulce tare bun si usor Cozonac cu crema din budinca 380483. Aveam prin frigider mai mult lapte si cautam o reteta cu lapte nu foarte complicata. Sursa de inspiratie este Secretele bucatariei.
Ingrendiente:
Pentru aluat:
200 ml lapte
100 g zahar
1 cub drojdie ( 42g)
500 g faina
1 praf sare
100 g unt moale
2 oua
coaja rasa de lamaie
Pentru crema:
1 l lapte
75 g zahar
2 plicuri zahar vanilie
2 1/2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie
300 g ciocolata

Se incalzeste putin laptele si se adauga 20 g zahar. Se adauga drojdia rupta bucatele si se lasa sa creasca la caldura ( eu am pus pe radiator) 10 minute.
Intr-un vas adanc se cerne faina , se adauga restul de zahar, ouale, coaja de lamaie, sare si untul taiat bucatele. Se adauga drojdia cu laptele si se framanta aluatul. Se lasa sa creasca acoperit cu un prosop, intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul.
Cozonac cu crema din budinca Coz11
Intre timp facem budinca conform indicatiilor de pe plic, adaugand si zaharul vaniliat. Se acopera cu o folie sa nu faca pojghita si se lasa sa se raceasca.
Cozonac cu crema din budinca Coz22
Se intinde o foaie din 2/3 de aluat intr-o tava unsa cu grasime ( hartie de copt) 30x40 ( eu am pus in tava mare de la aragaz). Se lasa sa creasca inca 15 minute , apoi se adauga budinca lingura cu lingura si se acopera cu o foaie din restul de aluat.
Cozonac cu crema din budinca Coz33
Se coace in cuptorul preincalzit timp de 30 minute la foc mic. Cozonac cu crema din budinca IMG_23288
Se scoate se lasa sa se racoreasca si se acopera cu ciocolata topita. Asteptam cu multa rabdare Cozonac cu crema din budinca 380483 sa se raceasca complet si apoi stiti voi ce urmeaza Cozonac cu crema din budinca 380483)Cozonac cu crema din budinca IMG_23344
PS . Eu am copt-o putin cam mult de aceea va rog sa fiti atente cu timpul de coacere Cozonac cu crema din budinca 380483

sursa amalia-mylife.blogspot.com

AgendaCulinara
AgendaCulinara

https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum