Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Somn Pane

In jos

Somn Pane Empty Somn Pane

Mesaj  AgendaCulinara Dum 21 Noi 2010, 18:15

Timp de preparare: 1 ora.
Electrocasnice: aragaz
Ustensile de Bucatarie: tigaie de teflon, cutit special pentru curatat pestele
Ingrediente pentru 6 portii: 1 somn de marime medie, 4 oua, 200g malai grisat, 100 ml ulei pentru prajit, sare.
Pentru mujdei: 1 capatana de usturoi, 1 rosie mare, 1 lingurita de sare, apa.
Iata pestele intreg. Acesta este un somn de Dunare, pe care va trebui sa il curatam cu un cutit de peste. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_intreg
Capul, coada si aripioarele de dam deoparte, dar nu le aruncam, deoarece pot fi folosite la un bors de peste foarte gustos. Restul de peste il taiem bucati de 5-6 cm. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_taiat
Cand pestele este gata curatat si taiat, putem pregati ouale batute cu o furculita intr-o farfurie adanca si malaiul intr-o alta farfurie. Putem folosi si faina in loc de malai, insa crusta nu va mai fi la fel de crocanta. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_ou_malai
Luam fiecare bucata de peste si o "tavalim" prin malai, apoi faina si iar malai. Dupa aceea, prajim fiecare bucata in suficient ulei. Avem grija sa schimbam uleiul dupa fiecare rand de peste, deoarece malaiul ars care ramanae in tigaie este indigest si, in plus, schimband uleiul, bucatile de peste pane vor fi aurii si vor arata mai bine. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_prajire


Lasam bucatile de peste in tigaie pana cand devin rumene si aurii, iar malaiul se transforma intr-o crusta crocanta. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_tigaie
Separat, pregatim mujdeiul: curatam si tocam usturoiul, adaugam sarea si rosia data pe razatoare, fara coaja. Amestecam bine si adaugam apa dupa gust. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_sos_rosii
Asezam cate o portie de somn pane in farfurie si turnam mujdeiul deasupra. Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_sos
Pestele se face innabusit in crusta de malai si este foarte gustos cu mujdeiul preparat cu sos de rosii. In plus, se pastreaza cald mai mult timp. Aceasta reteta de somn pane se poate include intr-un meniu festiv si se serveste cu paine sau cu mamaliga calda.
Pofta Mare! Somn Pane Retete_de_peste_somn_pane_gata

sursa pofta-mare.ro
AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum