Tort Moca
Pagina 1 din 1
Tort Moca
IngredienteBlat 9 oua 9 lg zahar 9 lg faina 2 plic zahar vanilat Crema 4 oua 400gr zahar 4 lg apa 2 pac. margarina rama 100 gr cacao esenta de rom Sirop 1 l cafea filtrata(mai slaba) 300 gr zahar Crema décor 300 gr ciocolata 100 ml frisca 1 lg miere Mod de preparareSe bat albusurile spuma cu zaharul se adauga galbenusurile batute cu zaharul vanilat si,faina se amesteca usor si se pune la copt la foc mic intr-o tava dreptunghiulara .Dupa ce s-a racit se taie in trei foi. Crema se prepara astfel:ouale cu zaharul si apa se pun la fiert pe baie de apa pana la proba de fir, apoi se adauga cacao si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit se spumeaza cu mixerul adaugand margarina putin cate putin.La sfarsit se aromatizeaza cu esenta de rom. Foile pregatite se insiropeaza cu siropul de cafea se umplu cu crema si se da la rece cateva ore. Crema pentru décor o preparam astfel:topim ciocolata la microunde apoi adaugam frisca si mierea si amestecam bine.Se intinde pe toata suprafata tortului,si se decoreaza dupa preferinta.
sursa bucataria-romaneasca.ro
sursa bucataria-romaneasca.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum