Tort de Paşte
Pagina 1 din 1
Tort de Paşte
Tort de Paşte
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din revista " numai pentru tine ".
Pt. blat
- 6 oua
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g faina
- 50 g amidon
- coaja rasa de la o lamaie
- putina sare
Se bat albusurile, se adauga zaharul, vanilia si sarea si se
bat pana se intaresc din nou.Se adauga cate unul galbenusurile, iar la
sfarsit faina amestecata cu coaja rasa de lamaie ( eu am pus si putin
Weinstein backpulver ), si se omogenizeaza amestecandu-se de jos in
sus.Se coace pana trece testul scobitorii in tava fi 26 cm.
Pt. insiropat
- 4 linguri crema de ciocolata nutella, fiarta cu putin lapte, cat sa devina lichida.
In reteta nu scria de lapte, scria doar ca trebuie 4 linguri
crema de ciocolata cu care se insiropeaza blaturile.Deci cum se
insiropeaza blaturile cu creme, nu stiu, si de asta am pus lapte.
Pt. crema
- 200 g ciocolata lapte
- 200 g crema de nugat
- 3 galbenusuri
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 500 g frisca
- 150 g gem acrisor
- 1 plic gelatina
Pentru crema se topesc pe baie de abur ciocolata si crema de
nugat.Oul si cele trei galbenusuri se bat cu zaharul si vanilia, pana
devin spuma.Se adauga gelatina inmuiata si topita, apoi ciocolata
topita si putin racita, daca e fierbinte strica gelatina, iar apoi
frisca batuta.
Se taie blatul pe trei nivele, se insiropeaza cu ciocolata
blatul de jos, se unge cu gem, se pune jumatate de crema, al doilea
blat, se repeta toate operatiile, se pune ultimul blat si se orneaza
dupa preferinte.Eu am incercat sa ornez ca in revista.
Asta este crema de nugat, care initial m-am intrebat de ce puii
mei oi fi dat bani pe ea in Germania, ca-i doar o crema de ciocolata,
dar dupa ce am gustat, mi-am schimbat urgent parerea.Chiar ieri am
vazut la Real crema nugat
Oul si galbenusurile, zaharul, vanilia batute spuma si amestecate cu gelatina inmuiata si topita.
Aici ciocolata topita.
Crema omogenizata.Eu am fost " desteapta " si am pus doua
pliculete de gelatina, sa fiu sigura.Nu va spun, ca era sa n-o mai
destelenesc.noroc ca am lucrat repede, si am remediat cu mai multa
frisca.dar si asa a lasat putin de dorit la intinsul ei.
Blaturile, taiate cam stramb bineanteles.
Unse cu gem.
Aici se vede ce prost am putut intinde cream, din cauza de
multa gelatina.Dupa ce am acoperit cu urmatorul blat, am putut sa mai
apas, si sa uniformizez crema, dar data viitoare, doar un plic de
gelatina, cel mult unu si un pic.Dar la gust a fost super.
Si tortul.ar fi aratat mai bine daca culorile d ela gemuri si cele de la oua ar fi fost aceleasi nuante, dar asta e.
sursa: reteteinimagini.com
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum