Prajitura Ina
Pagina 1 din 1
Prajitura Ina
Ingrediente:
BLAT9 oua13 lg zahar9 lg faina6 lg nuca de cocos2 lg cacao3 lg apaCREMA2 plicuri budinca de vanilie600 ml lapte300 gr zahar½ pac. MargarinaSIROP150gr zahar150 ml apa2 lg cacaoGLAZURA200gr ciocolataun plic glazura caramel Dr.Oetker
Mod de preparare:
albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa .Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina .Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc moderat.
Crema se face astfel:
plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert si cand e aproape de fierbere se adauga budinca dizolvata si se fierbe pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se spumeaza cu mixerul.Blatul racit se taie in 2 foi se insiropeaza lejer prima foaie cu siropul fiert si racit,se adauga crema ,punem si ultima foaie pe care o insiropam .Prajitura astfel obtinutra o dam la frigider pentru cateva ore ,apoi o glasam in ciocolata si glazura caramel(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic) si o portionam dupa cum dorim.
sursa bucataria-romaneasca.ro
BLAT9 oua13 lg zahar9 lg faina6 lg nuca de cocos2 lg cacao3 lg apaCREMA2 plicuri budinca de vanilie600 ml lapte300 gr zahar½ pac. MargarinaSIROP150gr zahar150 ml apa2 lg cacaoGLAZURA200gr ciocolataun plic glazura caramel Dr.Oetker
Mod de preparare:
albusurile se bat cu 9 lg de zahar iar galbenusurile se bat si ele cu restul de zahar si apa .Se amesteca apoi adaugam nuca de cocos cacao cernuta si faina .Compozitia se toarna intr-o tava (35/40) tapetata cu hartie de copt.Se coace la foc moderat.
Crema se face astfel:
plicurile de budinca se amesteca cu o parte din zahar si cateva linguri de lapte rece.Restul de lapte se pune la fiert si cand e aproape de fierbere se adauga budinca dizolvata si se fierbe pana se ingroasa.Dupa ce s-a racit se adauga margarina si se spumeaza cu mixerul.Blatul racit se taie in 2 foi se insiropeaza lejer prima foaie cu siropul fiert si racit,se adauga crema ,punem si ultima foaie pe care o insiropam .Prajitura astfel obtinutra o dam la frigider pentru cateva ore ,apoi o glasam in ciocolata si glazura caramel(pe care o preparam dupa instructiunile de pe plic) si o portionam dupa cum dorim.
sursa bucataria-romaneasca.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum