Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI

In jos

BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI Empty BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI

Mesaj  AgendaCulinara Vin 10 Feb 2012, 10:38

BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI Brioseap1

O reteta de aperitiv pe care am incercat-o inainte de sarbatori.
Ingrediente pentru 8 persoane:

250 g sunca de Praga sau jambon
1 ardei rosu mare
300 g faina
1 pliculet cu drojdie uscata
250 ml smantana
125g unt topit
1 ou
60g cascaval ras
sare, piper, ulei pentru forme
1 ou pentru uns desupra

Sunca
si ardeiul se taie cubulete. Se amesteca restul ingredientelor, se
sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate.
Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora. Se preincalzeste cuptorul la
180 grade C. Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti,  
puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie
pline mai mult de jumatate). Se ung cu ou batut si pun la copt
aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt
coapte).

BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI Brioseap2

Dupa ce sunt coapte se scot din forma si se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.

BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI Brioseap3


BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI Brioseap4

Se servesc calde sau reci, insotite de o salata. Reteta o am de la o colega de servici .


sursa amalia-mylife.blogspot.com

AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum