BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI
Pagina 1 din 1
BRIOŞE APERITIV cu ŞUNCĂ şi ARDEI
O reteta de aperitiv pe care am incercat-o inainte de sarbatori.
Ingrediente pentru 8 persoane:
250 g sunca de Praga sau jambon
1 ardei rosu mare
300 g faina
1 pliculet cu drojdie uscata
250 ml smantana
125g unt topit
1 ou
60g cascaval ras
sare, piper, ulei pentru forme
1 ou pentru uns desupra
Sunca
si ardeiul se taie cubulete. Se amesteca restul ingredientelor, se
sareaza si se pipereaza apoi se incorporeaza sunca si ardeiul taiate.
Amestecul obtinut se lasa la dospit o ora. Se preincalzeste cuptorul la
180 grade C. Se ung bine cu ulei formele de briose, (daca nu aveti,
puteti folosi o forma de chec) si se umplu locurile cu aluat ( sa fie
pline mai mult de jumatate). Se ung cu ou batut si pun la copt
aproximativ 20 de minute ( le incercam cu scobitoarea sa vedem daca sunt
coapte).
Dupa ce sunt coapte se scot din forma si se repeta operatiunea pana la terminarea compozitiei.
Se servesc calde sau reci, insotite de o salata. Reteta o am de la o colega de servici .
sursa amalia-mylife.blogspot.com
Subiecte similare
» Brioșe fără ouă
» APERITIV SIMPLU
» APERITIV BRÂNZĂ
» APERITIV CU ȘUNCĂ ȘI CAȘCAVAL
» ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ
» APERITIV SIMPLU
» APERITIV BRÂNZĂ
» APERITIV CU ȘUNCĂ ȘI CAȘCAVAL
» ARDEI UMPLUȚI CU BRÂNZĂ
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum