Agenda Culinară
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Prajitura Oana

In jos

Prajitura Oana Empty Prajitura Oana

Mesaj  AgendaCulinara Sam 04 Dec 2010, 19:19


Prajitura Oana

Prajitura Oana IMG_7482

Si ultima prajitura , reteta o am de la vecina mea, se face destul de usor desi eu am avut niste peripetii cu o foaie Prajitura Oana 380483.
Ingrediente:

Foi:
200g faina
50 gr. untura ( sau 100g unt)
100g zahar pudra
1 lingurita amoniac
1 ou
1 lingura cacao
2 linguri lapte

Blat:
6 albusuri
170g zahar
1 zahar vaniliat
100g faina
150g rahat taiat bucatele
150g nuca prajita si macinata

Crema:
6 galbenusuri
150g zahar
1 lingura apa
250g unt
2 plicuri zahar vaniliat

Glazura
150g ciocolata de menaj
50g unt
optional nuci tocate sau fistic

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi care se coc pe fundul tavii la foc potrivit. Neaparat sa folositi hartie de copt, eu le-am intins direct pe hartie, am mai presarat faina sa le pot intinde altfel se lipeau. Se coc foarte repede cam 3-4 minute. Cand devin maronii pe margini sunt gata.
Prajitura Oana Oana1
Tava mea de prajituri este mai lunga si mai ingusta ( 40x27) dar se foloseste o tava obisnuita de prajituri din aceea cu margini inalte.
Pentru blat, batem albusurile bine, apoi adaugam zaharul treptat si mixam pana acesta se topeste. Adaugam faina lingura cu lingura amestecand peste cap, apoi la fel procedam si cu nuca si la sfarsit adaugam rahatul ( taiat cu un cutit trecut prin faina).
Prajitura Oana Oana2
Coacem blatul in tava tapetata cu hartie de copt , timp de 15 minute la foc mic. Facem proba cu scobitoarea si daca este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Prajitura Oana Oana3

Prajitura Oana Oana4

Crema; frecam galbenusurile cu zaharul si o lingura de apa , pe baie de aburi pana se ingroasa ( in prima poza e pe abur, in a 2-a e crema racita) . Cand se raceste adaugam treptat untul si zaharul vaniliat. Mixam bine.
Prajitura Oana Oana5
Punem foaie, crema, blat, crema, foaie si apoi glazura de ciocolata ( topim ciocolata impreuna cu untul la foc mic sau pe baie de aburi ).
Prajitura Oana Oana6
Presaram nuci tocate.
Prajitura Oana IMG_7467
Lasam sa stea la rece de pe o zi pe alta si taiem cu un cutit pe care-l tinem putin in apa calda ( sa nu se crape glazura cand o taiem). Scuze pentru ultimele poze
dar eram in mare graba.


sursa amalia-mylife.blogspot.com

AgendaCulinara
AgendaCulinara
 
 


https://agendaculinara.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum