Prajitura Budapesta - Roberta
Pagina 1 din 1
Prajitura Budapesta - Roberta
1 Blat din :300gr. faina ,100gr zahar, 150 gr. margarina unirea, 1 lingura cacao, putin bicarbonat stins cu otet, 1 ou, totul se framinta cu smintina.
Se fac doua foii pe dosul tavii, nu se coc prea tare.
2.Blatul al doilea: 4 galbenusuri frecate cu 300 zahar apoi 10 linguri de apa puse pe rind si se freaca in continuare pina devine spumos. Apoi 1 praf de copt stins cu otet, plus 200 gr faina se amesteca cu lingura apoi spuma de la cele 4 oua. Se coace in tava dar tot de aceiasi marime in care s-au copt si foile.
CREMA :Se fierbe 500ml lapte cu 10 linguri cu virf faina cu 300 gr zahar . Se dizolva faina in jumate din cantitatea de lapte rece apoi se toarna in restul de lapte fierbinte si se continua fierberea pina se ingroasa tare . Se da de pe foc si se pune 2 esente de rom se amesteca si se lasa la racit.
300 gr margarina Rama la pachet, se freca bine pina este spumos si apopi se aduga in crema fiarta si racita .
Se pune foia maro jos se pune crema , apoi blatul crem dar insiropat putin cu rom si zahar cam 150 ml de sirop , crema apoi foaia maro si pudrata deasupra .
Se face cu doua zile inainte ca sa se moaie foile.
Pofta buna !
Se fac doua foii pe dosul tavii, nu se coc prea tare.
2.Blatul al doilea: 4 galbenusuri frecate cu 300 zahar apoi 10 linguri de apa puse pe rind si se freaca in continuare pina devine spumos. Apoi 1 praf de copt stins cu otet, plus 200 gr faina se amesteca cu lingura apoi spuma de la cele 4 oua. Se coace in tava dar tot de aceiasi marime in care s-au copt si foile.
CREMA :Se fierbe 500ml lapte cu 10 linguri cu virf faina cu 300 gr zahar . Se dizolva faina in jumate din cantitatea de lapte rece apoi se toarna in restul de lapte fierbinte si se continua fierberea pina se ingroasa tare . Se da de pe foc si se pune 2 esente de rom se amesteca si se lasa la racit.
300 gr margarina Rama la pachet, se freca bine pina este spumos si apopi se aduga in crema fiarta si racita .
Se pune foia maro jos se pune crema , apoi blatul crem dar insiropat putin cu rom si zahar cam 150 ml de sirop , crema apoi foaia maro si pudrata deasupra .
Se face cu doua zile inainte ca sa se moaie foile.
Pofta buna !
Nutzy-
Subiecte similare
» Prajitura Roberta
» Tort Budapesta cu ciocolata si visine
» Prajitura cu visine
» Prajitura cu nuca
» Prajitura Ina
» Tort Budapesta cu ciocolata si visine
» Prajitura cu visine
» Prajitura cu nuca
» Prajitura Ina
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum