Tort pentru Indragostiti
Pagina 1 din 1
Tort pentru Indragostiti
Cum ii arati jumatatii tale cat de mult inseamna pentru tine?
Cu un tort pufos, absolut delicios, exact ca si iubirea voastra!
UN TORT PENTRU INDRAGOSTITI
Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
200g de zahar pudra
120 g de faina
30 g de amidon alimentar
Pentru crema de cacao:
250 ml de frisca
20 g de cacao
10 g de zahar-pudra
Pentru crema de frisca
300 ml de frisca
1 pachet de zahar vanilat
50 ml de rom
100 g de martipan
Mod de preparare:
Bate ouale bine in timp ce incorporezi zaharul. Apoi adauga cu atentie faina cernuta, amestecata
cu amidonul. Pune compozitia astfel obtinuta intr-o tava in forma de inima, unsa cu unt si tapotata
cu faina. Pune-o la cuptorul incins in prea labil la 170 grade C si
las-o 45 de minute. Apoi asteapta sa se raceasca putin tava, dupa care
rastoarna blatul pe un platou.
Taie blatul orizontal si intinde pe partea de dedesubt crema de cacao
care trebuie preparata cu o zi inainte. Fierbe frisca lichida cu cacao
si zaharul, apoi las-o la racit in frigider, dupa care bate-o bine. Pune
peste crema de cacao cealalta parte a blatului si stropeste-o cu rom.
Pune frisca indulcita cu zaharul vanilat, dar opreste putina pentru deco
rarea tortului.
Apoi coloreaza martipanul cu un colorant alimentar rosu si intinde-l
bine. Taie inimi de mai multe forme si decoreaza tortul cu ele. La
final, decoreaza-l si cu frisca ramasa. Pofta buna!
preluare :benessere.ro
Cu un tort pufos, absolut delicios, exact ca si iubirea voastra!
UN TORT PENTRU INDRAGOSTITI
Ingrediente:
Pentru blat:
5 oua
200g de zahar pudra
120 g de faina
30 g de amidon alimentar
Pentru crema de cacao:
250 ml de frisca
20 g de cacao
10 g de zahar-pudra
Pentru crema de frisca
300 ml de frisca
1 pachet de zahar vanilat
50 ml de rom
100 g de martipan
Mod de preparare:
Bate ouale bine in timp ce incorporezi zaharul. Apoi adauga cu atentie faina cernuta, amestecata
cu amidonul. Pune compozitia astfel obtinuta intr-o tava in forma de inima, unsa cu unt si tapotata
cu faina. Pune-o la cuptorul incins in prea labil la 170 grade C si
las-o 45 de minute. Apoi asteapta sa se raceasca putin tava, dupa care
rastoarna blatul pe un platou.
Taie blatul orizontal si intinde pe partea de dedesubt crema de cacao
care trebuie preparata cu o zi inainte. Fierbe frisca lichida cu cacao
si zaharul, apoi las-o la racit in frigider, dupa care bate-o bine. Pune
peste crema de cacao cealalta parte a blatului si stropeste-o cu rom.
Pune frisca indulcita cu zaharul vanilat, dar opreste putina pentru deco
rarea tortului.
Apoi coloreaza martipanul cu un colorant alimentar rosu si intinde-l
bine. Taie inimi de mai multe forme si decoreaza tortul cu ele. La
final, decoreaza-l si cu frisca ramasa. Pofta buna!
preluare :benessere.ro
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum